Skip to main content

26 september 1997, babylijkje jongetje, Wormerveer

ANP, 26 september 1997: "Babylijkje gevonden in Wormerveer"

Op een industrieterrein in Wormerveer heeft de politie vrijdagmiddag tussen afval het lijkje gevonden van een pasgeboren baby. De politie wil niet zeggen of het een meisje of jongetje was, hoe oud het is of andere gegevens naar aanleiding van de vondst vrijgeven.

Algemeen Dagblad, 27 september 1997: "Babylijkje tussen het afval"

Wormerveer - Op een industrieterrein in Wormerveer heeft de politie gistermiddag tussen afval het lijkje gevonden van een pasgeboren baby.

Brabants Dagblad, 27 september 1997: "Babylijkje op industrieterrein"

WORMERVEER - Op een industrieterrein in Wormerveer heeft de politie gistermiddag tussen afval het lijkje gevonden van een pasgeboren baby. De politie wil niet zeggen of het een meisje of jongetje was, hoe oud het is of andere gegevens naar aanleiding van de vondst vrijgeven.

ANP, 17 oktober 1997: "Onderzoek naar babylijkje gesloten"

De politie heeft het onderzoek naar het babylijkje dat op 26 september werd gevonden tussen afvalresten op een industrieterrein in Wormerveer, afgesloten. In de zaak is geen enkele tip binnengekomen waardoor de recherche geen aanknopingspunten heeft. De politie wil niet zeggen hoe het jongetje om het leven is gekomen.

Het kind was enkele dagen oud en bleek afkomstig van de luchthaven Schiphol. Het kindje was daar achtergelaten in een container op een damestoilet. Het afval uit deze container werd vervolgens naar Wormerveer gebracht waar werknemers van een reinigingsbedrijf het kindje vonden.