Skip to main content

9 februari 1997, babylijkje meisje, Santpoort

ANP, 9 februari 1997: "Boswachters vinden babylijkje in Santpoort"

Boswachters hebben zondagochtend in een duingebied aan de Duin- en Kruitbergerweg in Santpoort-Noord een babylijkje aangetroffen. Het lijkje bevond zich in een plastic zak, die voor een deel boven de grond uitstak. De politie in IJmond heeft dat bekendgemaakt. Zij gaat uit van een misdrijf.

De boswachters hebben na hun lugubere vondst onmiddellijk de politie gewaarschuwd, die ter plekke een onderzoek heeft ingesteld. Het is nog onduidelijk of de baby een jongen of een meisje was. Ook de doodsoorzaak is nog onbekend. Vermoedelijk wordt er maandag sectie verricht op het lijkje.

De Gelderlander, 10 februari 1997: "Babylijkje gevonden in duingebied Santpoort"

SANTPOORT (ANP) - Boswachters hebben gisteren in een duingebied in Santpoort-Noord een babylijkje aangetroffen. Het zat in een plastic zak die voor een deel boven de grond uitstak. De politie in IJmond, die door de boswachters werd ingeseind, gaat uit van een misdrijf.

ANP, 10 februari 1997: "Gevonden babylijkje is meisje"

Het babylijkje dat zondag in de duinen van Santpoort-Noord is gevonden, is een meisje. Sectie heeft uitgewezen dat het meisje vlak na haar geboorte is overleden. Het meisje is door boswachters gevonden. Zij troffen het lijkje aan in een plastic zak die half uit de grond stak. Over de doodsoorzaak en hoe lang het meisje op de plaats van de vondst heeft gelegen kon de politie nog niets zeggen.

Algemeen Dagblad, 11 februari 1997: "Babylijkje is van meisje"

Santpoort - Het babylijkje dat zondag in het duingebied in Santpoort-Noord is gevonden, is een meisje. Uit de sectie op het lijkje is gebleken dat het kindje vlak na de geboorte is overleden. De politie kon gisteren nog niets zeggen over de doodsoorzaak en hoelang het meisje in duingebied heeft gelegen. Boswachters vonden de baby zondagmorgen tijdens hun dagelijkse ronde in het gebied.