Skip to main content

8 september 2015, vondeling meisje, Den Haag

De Volkskrant, 8 september 2015: "Baby te vondeling gelegd in Den Haag"

Bij een woning in de Larensestraat in Den Haag is in de nacht van maandag op dinsdag een baby gevonden. Ze was daar te vondeling gelegd, meldt de politie. Ze is voor controle en opvang naar het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag gebracht.

Het is nog niet duidelijk hoe oud het meisje is en door wie ze is neergelegd. "Als een baby te vondeling wordt gelegd, zit er altijd een heel verhaal achter", zei een politiewoordvoerder. De politie hoopt er snel meer over te weten te komen. Ook de gezondheidstoestand is niet helemaal duidelijk "maar ik heb niet gehoord dat de baby er slecht aan toe is", zei de woordvoerder. De Larensestraat ligt in de wijk Rustenburg en Oostbroek, in stadsdeel Escamp.

Omroep West, 8 september 2015: "'De navelstreng zat er nog aan', buurt geëmotioneerd over gevonden baby in Larensestraat Den Haag"

DEN HAAG - De baby die in de nacht van maandag op dinsdag te vondeling werd gelegd in een tuin aan de Larensestraat in Den Haag heeft de buurtbewoners erg geraakt. 'Er zat een briefje bij. Dat de moeder al twee kinderen heeft en niet voor deze baby kan zorgen.'

'De buurvrouw waar de baby in de tuin werd gevonden, was naar ons raam gekomen en had daarop getikt', vertelt een buurman. 'Het was 3.30 uur. Ik was naar beneden gegaan om naar het toilet te gaan, toen mijn vrouw vertelde dat de buurvrouw een kindje had gevonden.' Het meisje was in doeken gewikkeld, maar ziet er op het eerste gezicht gezond uit. Het briefje dat bij de baby lag was kriebelig beschreven, in niet zo goed Nederlands. De buurman is geëmotioneerd. 'De baby was net geboren. Er zat nog bloed aan en de navelstreng zat er nog centimeters aan.'

'Klein wurmpje'
'Dat je je kind zomaar kan neerleggen... Zo'n klein wurmpje... Ik vind het onbegrijpelijk', vult een buurvrouw aan. 'Maar ik ken de achtergronden niet.' De bewoners van het huis waar de baby werd gevonden, zijn van de kaart. Zij hebben hun huis tijdelijk verlaten.

Video: Vondeling Larensestraat Den Haag | audio: Buurtbewoner vertelt over vondst baby Larensestraat Den Haag

Politie Zuiderpark, 8 september 2015: "#‎Politie‬ zoekt ‪#‎moeder‬ van ‪#‎vondeling‬"

De politie is dringend op zoek naar de moeder. Het meisje verkeert in goede gezondheid en is voor controle naar het Juliana Kinderziekenhuis gebracht. Ze wordt overgedragen aan Jeugdbescherming. Bij de baby is een briefje gevonden, maar deze heeft niet tot de identiteit van de moeder noch de vader geleid. Het is ook mogelijk dat de baby door een andere persoon is achtergelaten of dat iemand bij de bevalling heeft geholpen.

Oproep!
De politie is op zoek naar de moeder van het meisje en roept haar, en de vader, dringend op om zichzelf te melden. Als u informatie over de baby of de ouders heeft, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Mogelijk herkent u de kleding of heeft u andere informatie die van belang kan zijn. Heeft u een tip en blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Foto 1 | foto 2 | foto 3 | foto 4 | foto 5 | foto 6 | foto 7 | foto 8 | foto 9

Politie.nl, 8 september 2015: "Politie zoekt moeder van vondeling"

In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 september heeft een onbekende rond 00:30 uur een baby achtergelaten bij een woning in de Larensestraat in Den Haag. De politie is dringend op zoek naar de moeder.

Het meisje verkeert in goede gezondheid en is voor controle naar het Juliana Kinderziekenhuis gebracht. Ze wordt overgedragen aan Jeugdbescherming. Bij de baby is een briefje gevonden, maar deze heeft niet tot de identiteit van de moeder noch de vader geleid. Het is ook mogelijk dat de baby door een andere persoon is achtergelaten of dat iemand bij de bevalling heeft geholpen.

Oproep
De politie is op zoek naar de moeder van het meisje en roept haar, en de vader, dringend op om zichzelf te melden. Als u informatie over de baby of de ouders heeft, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Mogelijk herkent u de kleding die het meisje droeg, of heeft u andere informatie die van belang kan zijn. Heeft u een tip en blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Vragen
Het belangrijkste is dat de identiteit van de moeder achterhaald wordt, ook omdat zijzelf mogelijk medische zorg nodig heeft. De politie heeft in dit onderzoek daarom een aantal vragen:

- Bent of kent u de moeder van het meisje?
- Herkent u de kleding die het meisje droeg?
- Heeft u andere informatie die de politie kan helpen?

Hart van Nederland, 8 september 2015: "Baby te vondeling gelegd in voortuin Den Haag"

Bij een woning in Den Haag is maandagnacht een baby te vondeling gelegd in een voortuin, zo meldt de politie. Aan het begin van de nacht wordt op de deur geklopt bij een woning in de Larensestraat. Wanneer ze gaan kijken, zien ze de baby in hun voortuin liggen. Het meisje is naar het Juliana Kinderziekenhuis gebracht voor controle en opvang. Het is onbekend hoe oud het meisje is. De politie is een onderzoek gestart. Niet alleen naar de gezondheidstoestand van de baby zelf, maar ook naar de reden dat ze daar achter is gelaten. “Als een baby te vondeling wordt gelegd, zit er altijd een heel verhaal achter”, aldus een politiewoordvoerder.

AD.nl, 8 september 2015: "Moeder vondeling liet briefje bij dochtertje achter | Ze had al twee kinderen en kon voor een derde niet zorgen"

De moeder van de baby die in de nacht van maandag op dinsdag te vondeling werd gelegd in Den Haag, heeft bij haar dochtertje een briefje achtergelaten. In een kriebelig handschrift legt ze daarin uit waarom zij niet voor het pasgeboren kind kan zorgen, meldt Omroep West.

Een ouder echtpaar kwam maandagnacht rond half een thuis van het buurtcentrum waar zij vrijwilligerswerk doen. Kort nadat zij naar binnen waren gegaan, werd er op hun voordeur in de Larensestraat geklopt. Het stel deed open en zag een in doeken gewikkeld meisje voor de deur liggen. Pasgeboren, met de navelstreng doorgeknipt en het bloed nog op haar lichaampje. Het echtpaar pakte het kindje op en snelde naar de overbuurvrouw waar het alarmnummer werd gebeld. Een buurman vertelt aan Omroep West dat er bij het meisje een briefje lag. "De moeder had al twee kinderen en kon voor deze baby niet meer zorgen." De brief was in een kriebelig handschrift geschreven, in niet al te best Nederlands.

Rust
Volgens buren is het oudere echtpaar, dat de baby vond, daarna weggegaan. "Ze zijn er zelf heel erg van geschrokken en zijn nu naar familie gegaan om daar uit te rusten."' Het gaat om een opa en oma die vier kleinkinderen hebben. Zij hebben geen idee waarom juist zij zijn uitgekozen door de moeder. De buurtbewoners zijn zelf ook geschrokken van het incident. In de buurt wonen voornamelijk ouderen. "Ze liggen nu of in bed of zitten aan de ontbijttafel, napratend over wat er vannacht is gebeurd", aldus een verslaggeefster ter plaatse. Het meisje is voor controle en opvang naar het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag gebracht. De politie doet momenteel buurtonderzoek.

NOS, 8 september 2015: "Baby te vondeling gelegd in Den Haag"

Bij een woning in Den Haag is een baby gevonden. Het meisje was daar te vondeling gelegd, meldt de politie. Aan het begin van de nacht werd bij de bewoners aangeklopt en toen ze de deur opendeden, vonden ze in de tuin een baby die in doeken was gewikkeld. Het meisje is naar het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag gebracht, daar wordt ze onderzocht en in eerste instantie opgevangen. "Als een baby te vondeling wordt gelegd, zit er altijd een heel verhaal achter", zegt de politie. Hoe oud de baby is, is nog niet duidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Het Parool, 8 september 2015: "Baby te vondeling gelegd in Den Haag"

Bij een woning in de Larensestraat in Den Haag is in de nacht van maandag op dinsdag een baby gevonden. Ze was daar te vondeling gelegd, meldt de politie. Ze is voor controle en opvang naar het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag gebracht. Het is nog niet duidelijk hoe oud het meisje is en door wie ze is neergelegd. "Als een baby te vondeling wordt gelegd, zit er altijd een heel verhaal achter", zei een politiewoordvoerder. De politie hoopt er snel meer over te weten te komen. Ook de gezondheidstoestand is niet helemaal duidelijk "maar ik heb niet gehoord dat de baby er slecht aan toe is", zei de woordvoerder. De Larensestraat ligt in de wijk Rustenburg en Oostbroek, in stadsdeel Escamp.

Metro, 8 september 2015: "Meisje gevonden bij Haagse woning"

In Den Haag is in de nacht van maandag op dinsdag een meisje gevonden bij een woning in de Larensestraat. Ze was daar te vondeling gelegd, zo liet de politie weten.

Ziekenhuis
Hoe oud het meisje is en door wie ze daar is neergelegd, is nog niet duidelijk. Ze werd voor controle en opvang naar het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag gebracht. "Als een baby te vondeling wordt gelegd, zit er altijd een heel verhaal achter", zei een politiewoordvoerder. De politie hoopt er snel meer over te weten te komen. De Larensestraat ligt in de wijk Rustenburg en Oostbroek, in stadsdeel Escamp.

De Volkskrant, 9 september 2015: "Politie Den Haag bezorgd over moeder vondeling"

De politie wil graag in contact komen met de moeder van de baby die in de nacht van maandag op dinsdag te vondeling werd gelegd in Den Haag. Volgens een woordvoerder in het programma 'Opsporing Verzocht' dinsdagavond zijn de omstandigheden zorgelijk.

"We maken ons nog wel grote zorgen om de moeder", aldus de politie in het televisieprogramma. ,,Als je ziet hoe het kindje is achtergelaten: met een speentje en een mutsje op. Daar lijkt echt zorg aan te zijn besteed, dus dat moet voor de moeder een enorme emotionele stap zijn geweest om dit te doen. Dus we hopen van harte dat zij zelf contact met ons opneemt of dat mensen uit haar omgeving dat willen doen zodat we er voor kunnen zorgen dat zij de hulp aangeboden krijgt die ze nodig heeft."

De politie wil graag mensen spreken die rond middernacht iets hebben gezien dat met de vondeling te maken kan hebben. Het kindje werd toen aangetroffen voor de deur van een ouder echtpaar in de Larensestraat in de Haagse wijk Rustenburg. Het meisje droeg een aantal lagen vrolijke kleertjes, had een mutsje op en een speentje bij zich. Bij de baby lag ook een briefje maar volgens de politie staat daar niet genoeg informatie op om de moeder te vinden. De baby is gezond en overgedragen aan de jeugdbescherming. De politie roept de ouders van het meisje dringend op om zichzelf te melden.

Omroep West, 9 september 2015: "Vondeling Den Haag droeg wit jasje; politie maakt meer details bekend over baby Larensestraat"

DEN HAAG - De baby die in de nacht van maandag op dinsdag te vondeling werd gelegd in een tuin van een huis aan de Larensestraat in Den Haag wordt overgedragen aan Jeugdbescherming. De politie is op zoek naar de moeder van het meisje en roept haar en de vader dringend op zichzelf te melden.

Bij de baby is een briefje gevonden, maar dat leidt niet tot de identiteit van de moeder en vader. De politie houdt er rekening mee dat de baby - die in goede gezondheid is - door een andere persoon is achtergelaten of dat iemand bij de bevalling heeft geholpen.

Kleding
De vondeling had een blauw ribcord broekje aan, maat 62 van het merk Arctic Trail. Verder droeg ze een wit vestje, maat 62 van het merk Baby Club, een grijs rompertje en een gestreept pyjamabroekje - ook maat 62 - van het merk Cool Club en een wit mutsje met beertjes. Ze had een groen-witte speen bij zich. De buurtbewoners reageerden geëmotioneerd op de vondst van het meisje.

Video: Vondeling in voortuin in Den Haag

Den Haag FM, 9 september 2015: "Vondeling Larensestraat naar pleeggezin"

De baby die in de nacht van maandag op dinsdag te vondeling werd gelegd in de Larensestraat gaat woensdag naar een pleeggezin. Dinsdag heeft het gezin al kennis gemaakt met het meisje.

Volgens de Jeugdbescherming gaat het goed met het meisje. “Er is een heel goed pleeggezin gevonden”, zegt een woordvoerder. Er wordt ook al rekening gehouden met de vragen die het meisje in de toekomst misschien zal hebben. “Daarom maken de verpleegkundigen zoveel mogelijk foto’s en houden ze een schriftje bij.” Over de identiteit van de moeder is nog niets bekend. De politie heeft foto’s van de kleding die de baby droeg online gezet. Er zijn wel tips binnengekomen, maar die hebben nog niets opgeleverd.

Burgemeester Jozias van Aartsen moet aangifte gaan doen van de geboorte om te zorgen voor een geboorteakte en het meisje een naam te geven. Het is nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren en ook niet hoe het meisje gaat heten.

De Gelderlander, 9 september 2015: "Vinder vondeling: We moeten het leven weer oppakken"

Gewikkeld in doeken met een wit mutsje op lag ze opeens voor zijn deur. Aad Falter, die maandagnacht een pasgeboren meisje op zijn deurmat zag liggen, lijkt te zijn bekomen van de vondst. Begrijpen doet hij het echter nog niet.

In de deuropening op dezelfde plek waar hij op de desbetreffende avond de vondeling zag liggen, vertelt hij over de afgelopen dagen. "Hier lag ze," wijst hij naar de rubberen deurmat die pal voor hem ligt. "Nog half onder het bloed en met een briefje onder haar hoofd."

Het hele gebeuren deed hem meer dan dat hij had verwacht. "Op het moment dat je zoiets vindt, doet het je toch wel wat. Er gaat vanalles door je heen. Je wordt dan als een 'harde man' ook goed emotioneel. Het is een heftige bedoening geweest."

Riet, de vrouw van Aad is op het moment van het gesprek niet thuis. Ze is een dagje op stap met de kleinkinderen, haar manier om afstand te nemen van de vondst. Volgens Aad is zij een stuk emotioneler dan hij. "Het grijpt haar meer aan, zij is er erger aan toe."

Loslaten
Maandagnacht nam Riet het meisje mee naar binnen, Aad handelde buiten alles met de politie af. "Het kindje heb ik nauwelijks gezien. Mijn vrouw heeft haar mee naar binnen genomen, ze heeft haar niet meer losgelaten tot de politie kwam." De twee besloten maandagnacht om bij familie tot rust te komen, maar konden ook daar geen oog dichtdoen. Dinsdagnacht keerden zij daarom weer terug naar hun huis in de Haagse Larensestraat.

Ondanks dat Aad van de schrik is bekomen, neemt hij de hulp die hem is aangeboden aan. "Ik ga net als mijn vrouw nog wel met iemand praten. Dat heeft de recherche ons aangeraden. Om het allemaal op een goede manier af te sluiten. Dat gesprek komt nog. Daar voel ik me echt niet te groot voor."

De behoefte om de vondeling nog te zien, heeft Aad niet. "We hebben dit nu gehad, het was heel heftig voor ons. We moeten nu heel langzaam het leven weer oppakken." Hij hoopt dat ze een goede bestemming krijgt. "Een pleeggezin of waar dan ook. Dat maakt mij niet uit. Het is onze laatste wens dat zij goed terechtkomt."

Video : Aad Falter vertelt over de vondeling

Omroep West, 15 september 2015: "Politie toont ondertekening briefje vondeling Larensestraat Den Haag"

DEN HAAG - De ondertekening van het briefje dat vorige week bij het vondelingetje in Den Haag lag is vrijgegeven door de politie. Het kindje werd achtergelaten in de tuin van een woning aan de Larensestraat in Den Haag. Door het tonen van de foto in het opsporingsprogramma Team West hoopt de politie op meer informatie over de ouders van de baby.

Het meisje werd in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 september rond 00.30 uur gevonden door de bewoners van het huis. Ze bleek gezond en is na onderzoek in het ziekenhuis opgevangen bij Jeugdbescherming, die een pleeggezin voor haar hebben gevonden. De politie toonde vorige week foto’s van de kleding van de baby en kreeg een aantal tips, maar die leverden nog niets op.

Over de inhoud van het briefje dat bij het kindje lag, wil de politie niets zeggen. Volgens buurtbewoners stond er dat de moeder al twee kinderen had en dat ze daarom niet voor het meisje kon zorgen. Wel wordt nu de ondertekening getoond, in de hoop dat iemand het handschrift herkent of weet wat er staat. Mogelijk leidt dat naar diegene die het briefje schreef en de ouders.

Persoon op een fiets
Daarnaast is de politie op zoek naar een aantal specifieke personen. Vier minuten voordat het kindje werd gevonden, fietste er vermoedelijk een vrouw door de Larensestraat. Die persoon op een damesfiets reed een rondje en de politie denkt dat diegene iets moet hebben gezien, mogelijk zelfs de baby. Het wordt niet uitgesloten dat de fietser iets te maken heeft met het achterlaten van het meisje. De (vermoedelijke) vrouw droeg een lichtkleurige rok en iets donkerdere bovenkleding met een capuchon. Aan de linkerkant van het stuur hing een lichtkleurige tas.

Vrouw met chihuahua gezocht als getuige
Een kwartier voordat de baby gevonden werd, liep er een blonde vrouw met een chihuahua door de Larensestraat, vlakbij de vindplaats. De vrouw was aan het bellen en sprak Nederlands. De politie komt graag in contact met haar om te horen of zij iets heeft gezien dat met het achterlaten van het kindje te maken kan hebben.

In Team West doet de politie ook een oproep aan mensen die tot maandag 7 september een hoogzwangere vrouw in hun omgeving hebben gehad. Mogelijk dat mensen haar na die datum niet meer hebben gezien, of juist wel, maar dan niet meer zichtbaar zwanger en zonder baby. Alle informatie is welkom bij de opsporingstiplijn op 0800-6070, of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. De oproep aan de moeder om zich zelf te melden, blijft uiteraard ook staan.

Foto 1 | video: Nieuwe vragen over te vondeling gelegd meisje in de Larensestraat in Den Haag

AD, 15 september 2015: "Ondertekening van briefje bij vondeling Den Haag getoond"

De politie heeft dinsdagavond de handtekening openbaar gemaakt die op het briefje stond dat vorige week bij een vondeling is gevonden. De baby werd voor de deur van een huis in de Larensestraat in Den Haag aangetroffen.

In het regionale opsporingsprogramma van de politie bij Omroep West toonde politiewoordvoerder Cor Spruijt de handtekening. De politie hoopt dat iemand de ondertekening herkent en hen op het spoor van de moeder kan brengen. Daarnaast is de politie op zoek naar een vrouw die vier minuten voor de vondst van het meisje door de straat fietste. Ze reed een rondje. Spruijt denkt dat zij iets móet hebben gezien, of dat de fietster zelf mogelijk iets te maken heeft met het achtergelaten babytje.

Omroep West, 22 september 2015: "Vondeling Den Haag is 'een hele lieve baby', meisje uit Larensestraat heeft een naam gekregen"

DEN HAAG - Het gaat 'hartstikke goed' met de vondeling die twee weken geleden werd gevonden in de Larensestraat in Den Haag. 'Het is een hele lieve baby. Het meisje is superrelaxed', laat Jeugdbescherming weten. Bewoners vonden de baby in de nacht van maandag 7 september in hun tuin. Op een briefje dat bij het meisje lag, stond dat de moeder al twee kinderen heeft en niet meer voor de baby kan zorgen.

Het meisje werd door Jeugdbescherming naar een pleeggezin gebracht en is daar nog steeds. 'Het is een gezonde baby', zegt Jeugdbescherming. Het meisje heeft inmiddels een naam, maar Jeugdbescherming wil deze naam niet vrijgeven. 'We willen de naam buiten de openbaarheid houden.' Over de identiteit van de moeder is nog niets bekend. De politie heeft wel tips binnen gekregen, maar die hebben niets opgeleverd. Dinsdagavond besteedt opsporingsprogramma Team West opnieuw aandacht aan de zaak.

Omroep West, 22 september 2015: "Twee specifieke getuigen gezocht in zaak vondeling Larensestraat Den Haag"

DEN HAAG - Een donkere man met een kinderwagen en de bestuurder van een grijze bestelbus worden gezocht als getuige in de zaak van het te vondeling gelegde meisje in Den Haag. De baby werd op 8 september achtergelaten in de tuin van een woning aan de Larensestraat. De nieuwe getuigenoproep is dinsdagavond gedaan in het opsporingsprogramma Team West.

De man met de kinderwagen zou kort voordat de baby werd gevonden in de omgeving van de Larensestraat hebben gelopen. De man met de grijze bestelbus zou een week en drie dagen voor de vondst vlakbij de woning hebben gestaan. Mogelijk reed hij in een Opel Combo of een Volkswagen Caddy. De politie hoopt dat zij zich melden of dat mensen weten om wie het gaat.

Vorige week toonde de politie in Team West en Opsporing Verzocht al de ondertekening van het briefje dat bij het meisje werd gevonden. Dat leverde ruim twintig tips op. Een vrouw met een hondje die als getuige werd gezocht, meldde zich bij de politie. De recherche blijft op zoek naar een persoon, vermoedelijk een vrouw, die een rondje fietste door de Larensestraat kort voordat het kindje werd gevonden.

Omroep West, 23 september 2015: "Nieuwe vragen over te vondeling gelegd meisje in de Larensestraat in Den Haag"

DEN HAAG - Na een week van onderzoek is nog niet duidelijk wie de ouders zijn van het meisje dat vorige week te vondeling is gelegd in Den Haag. De politie heeft nieuwe vragen en toont de ondertekening van het briefje dat bij het meisje lag.

UPDATE: De mogelijke getuige met het chihuahua hondje heeft zich na de uitzending van 15 september gemeld bij de politie. Daarnaast kwamen er zo'n 25 tips binnen, die zijn in onderzoek.

Het meisje werd in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 september rond 00.30 uur gevonden door de bewoners van een huis aan de Larensetraat. Ze maakt het goed en is na onderzoek in het ziekenhuis opgevangen bij Jeugdbescherming, die een pleeggezin voor haar hebben gevonden. Uiteraard gaat het onderzoek naar de ouders van het meisje door. Bij het kindje werd een briefje gevonden. Over de inhoud van dat briefje kan de politie niets zeggen. Wel wordt de ondertekening getoond, in de hoop dat iemand het handschrift herkent of weet wat er staat. Hopelijk leidt dat tot de identiteit van degene die het briefje schreef, mogelijk is dat de moeder.

Vrouw op een fiets
Vier minuten voordat het kindje wordt gevonden, fietst er vermoedelijk een vrouw door de Larensestraat. De persoon op een damesfiets rijdt een rondje en moet haast wel het een en ander hebben gezien, mogelijk zelfs de baby. De politie sluit ook niet uit dat deze (vermoedelijke) vrouw iets met het achterlaten van het meisje te maken heeft. De persoon op de fiets droeg een lichtkleurige rok en iets donkerdere bovenkleding met capuchon. Aan de linkerkant van het stuur hing een lichtkleurige tas. Heeft u die persoon die nacht iets voor 00.30 uur gezien in de Larensestraat of de omgeving? Of denkt u te weten om wie het gaat? Meld dat dan bij de politie.

Zwangere vrouw in omgeving
Tot slot zou het kunnen dat u in uw omgeving een hoogzwangere vrouw heeft gehad, en dat u haar na maandag 7 september niet meer heeft gezien. Een andere mogelijkheid is dat u haar na die dag nog wel heeft gezien, maar dan niet meer zichtbaar zwanger en zonder baby. Neem in dat geval ook contact op met de politie.

Heeft u informatie?
Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl

ad.nl, 12 april 2016: "Haagse vondeling in Team West en Opsporing Verzocht"

In Opsporing Verzocht en Team West wordt dinsdagavond weer aandacht besteed aan de Haagse vondeling in de hoop de ouders van de baby te vinden. Zo wordt nieuwe informatie gegeven over het briefje dat bij het meisje werd achtergelaten. Uit het briefje bleek dat de moeder van het meisje al twee kinderen heeft en voor een derde niet kon zorgen. De tekst was in een kriebelig handschrift geschreven, in niet al te best Nederlands.

Ook worden bewakingsbeelden getoond, waarop iemand is te zien die in de nacht van 8 september in de Larensestraat fietst. De politie hoopt dat die persoon meer informatie kan geven over de vondeling.

Pasgeboren
Begin september vonden Aad Falter en zijn vrouw Riet een pasgeboren baby bij hun voordeur. Het meisje had een mutsje op en een grijs rompertje aan. De navelstreng was doorgeknipt en ze had nog bloed op haar lichaampje.

Het meisje werd mee naar binnen genomen, vastgehouden door Riet tot de politie kwam. "Ik ben best een harde man. Altijd vrolijk eigenlijk. Maar dit bracht me flink van mijn stuk. Ik heb zelf twee dochters en vier kleinkinderen. Dan kun je je zoiets toch niet voorstellen?", zei Aad een dag na de vondst.

ad.nl, 12 april 2016: "Nieuwe informatie over Haagse vondeling"

Jorina Haspels en Christy Dollen. Maanden nadat een pasgeboren baby te vondeling werd gelegd in de Larensestraat in Den Haag, doet de politie een ultieme poging om meer informatie te krijgen. "We willen voor dat meisje echt graag de moeder vinden."

Dinsdagavond wordt er nieuwe informatie gedeeld in Team West en Opsporing Verzocht. Daaruit blijkt dat het goed gaat met het meisje dat met een doorgeknipte navelstreng en bloed op haar lichaampje een paar uur na haar geboorte te vondeling werd gelegd. Ze werd 's nachts gevonden door een ouder echtpaar in de Larensestraat.

"Ze is kerngezond, heeft een liefdevol thuis en heeft een naam gekregen", laat de politie weten. Vanwege de privacy van het kind wordt er geen foto getoond en geen naam vrijgegeven. De politie blijft zoeken naar de biologische ouders van het kindje. Onder meer om te weten te komen hoe het met de moeder gesteld is. Maar ook om het meisje later, indien zij daar de behoefte aan heeft, de mogelijkheid te geven contact te leggen met haar biologische ouders.

Dinsdagavond worden er in de televisieprogramma's camerabeelden getoond. Hierin komt het moment voorbij waarop het echtpaar de baby vond en er tegelijkertijd iemand langsfietste. "Het zou kunnen dat de fietser iets met de vondeling te maken heeft. Deze persoon reed daar op vrijwel hetzelfde moment als dat waarop het kindje werd gevonden." De politie hoopt dat die persoon meer kan vertellen over het neerleggen van de baby. Het is dan 00:40 uur in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 september.

Briefje
De politie gaf ook meer informatie vrij over de inhoud van het briefje dat de moeder van het kindje bij haar achterliet. Hierop stond in een kriebelig handschrift dat de moeder nog twee kinderen heeft en niet voor een derde kon zorgen. Ze liet weten afstand te doen van het meisje en naar het buitenland te vertrekken. "We hopen dat iemand het handschrift herkent. We willen namelijk echt heel graag de moeder van het kindje vinden", aldus een politiewoordvoerder.

Het echtpaar Aad en Riet was op de bewuste septemberavond koffie schenken en aan het schaken bij Wijkvereniging Zuiderpark. Rond half één 's nachts trokken zij de voordeur achter zich dicht. Plots klopte er iemand op de deur. Het stel deed open, maar zag niemand staan. Wel lag er een baby'tje in een doek voor hun deur.

Anderhalve dag nadat Aad Falter het meisje vond, liet hij weten het hele gebeuren nog niet te begrijpen. ,,Het heeft mij natuurlijk ook behoorlijk geraakt, maar mijn vrouw is er erger aan toe. Zij is degene die het kindje mee naar binnen heeft genomen; zij is degene die haar niet meer heeft losgelaten totdat de politie kwam."

Slijten
Maanden later praat het echtpaar er liever niet meer over. Een overbuurvrouw laat weten dat er niet meer veel over het gebeuren wordt gesproken in de buurt. "Zij gaan ook verder met hun leven, wij ook. Zoiets slijt natuurlijk na een lange tijd." Wel vraagt de vrouw zich weleens af waarom het meisje juist in haar straat te vondeling werd gelegd. "Het zou fijn zijn als de moeder wordt gevonden." Twijfelend: "Misschien is het ook wel beter als dat niet gebeurt. Je kent de achtergrond van zo iemand niet. Het moet denk ik echt hoge nood zijn geweest, anders doe je zoiets toch niet?
Meer informatie? Bel naar de opsporingstiplijn van de politie. Tel.: 0800-6070.

omroepwest.nl, 12 april 2016: "Moeder vondeling Larensestraat Den Haag wilde naar buitenland vertrekken"

DEN HAAG - De moeder van de baby die te vondeling werd gelegd in de Larensestraat in Den Haag was van plan om naar het buitenland te vertrekken. Dat blijkt uit het briefje dat vorig jaar september bij het kindje lag. De politie gaf dinsdagavond in Team West en Opsporing Verzocht meer details van dat briefje prijs.

Dat de moeder schreef dat ze al twee kinderen heeft en niet voor deze baby kon zorgen was al bekend. Het is niet duidelijk of de vrouw ook echt naar het buitenland is vertrokken. De politie gaf ook camerabeelden vrij van een fietser die op vrijwel hetzelfde moment in de Larensestraat fietste als de moeder die haar baby toen op de stoep bij een echtpaar legde. De politie komt graag in contact met die fietser.

ANP, 4 oktober 2016: "Vader Haagse vondeling gevonden"

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft via DNA-onderzoek de vader gevonden van het meisje dat vorig jaar september in Den Haag te vondeling werd gelegd. De rechercheurs hebben ook met de man gesproken. Hij weet echter niet wie haar moeder is omdat hij 'wisselende contacten' had. Omdat de politie graag de moeder wil vinden, komt de zaak dinsdagavond opnieuw aan de orde in het televisieprogramma Opsporing Verzocht en het opsporingsprogramma Team West van Omroep West.

Het meisje werd vorig jaar september in goede gezondheid gevonden bij een woning in de Larensestraat. Er was bij de baby een briefje achtergelaten. Daarin stond dat de moeder niet voor het kind kon zorgen omdat ze al twee kinderen had. Het kindje is ondergebracht bij een pleeggezin.

dichtbij.nl, 4 oktober 2016: "Vader vondeling Larensestraat gevonden, vanwege 'wisselende contacten' is de moeder nog niet gevonden"

Door Bas van Duren | DEN HAAG - Het politieteam Zuiderpark gaat opnieuw aandacht besteden aan de vondeling die vorig jaar september in een tuin aan de Larensestraat werd achtergelaten. Bewoners van het huis werden in september opgeschrikt toen ze een baby aantroffen in hun tuin. Het meisje was netjes aangekleed en voorzien van een briefje van de moeder die schreef dat ze van het meisje hield.

Sindsdien heeft de politie meerdere malen geprobeerd om hulp in te schakelen om erachter te komen van wie het kind is. Dankzij DNA-onderzoek is de identiteit van de vader inmiddels bekend geworden, maar vanwege zijn wisselende contacten, is het niet duidelijk wie de moeder zou kunnen zijn. Daarom plaatst de politie een hernieuwde oproep aan de moeder en zal ook Hart van Nederland en opsporingsprogramma's aandacht aan de zaak besteden. Wie meer weet, kan dit ook melden bij de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844 of anoniem met M. 0800-7000. Via internet kan het ook met een privébericht aan de Facebookpagina of via http://bit.ly/2drlAL1.

Baby maakt het goed
Het pasgeboren meisje werd in de nacht van acht september 2015 neergelegd voor het huis van een ouder echtpaar. Het paar hoorde getik op hun huiskamerraam. De baby bleek gezond en netjes aangekleed, met een briefje van een mogelijk wanhopige moeder. De vondeling groeit bij een pleeggezin in goede gezondheid op.

hartvannederland.nl, 4 oktober 2016: "Vader vondeling Den Haag bekend"

De politie weet wie de vader is van de baby die in september vorig jaar te vondeling werd gelegd in Den Haag. De moeder is nog altijd onbekend.

Bij het kleine meisje werd na haar vondst DNA afgenomen. Dankzij een match in de DNA-databank is inmiddels bekend wie de biologische vader is van de vondeling. De politie hoopte via hem bij de moeder terecht te komen, maar dit bleek tevergeefs. “Meneer had destijds wisselende contacten en weet niet wie de moeder zou kunnen zijn.”

GEZOCHT: De politie doet dinsdagavond in Hart van Nederland een oproep in de hoop meer informatie te krijgen over de moeder.

hartvannederland.nl, 4 oktober 2016: "Vader vondeling door DNA bekend, nu moeder nog"

De Haagse politie is nog steeds op zoek naar de moeder van de baby die vorig jaar september te vondeling word gelegd in een voortuin aan de Larensestraat. DNA-onderzoek heeft inmiddels duidelijk gemaakt wie de biologische vader van het meisje is. Zijn DNA kwam voor in de DNA-databank van de politie. Omdat hij destijds veel verschillende contacten had weet hij niet meer wie de moeder van het kindje zou kunnen zijn.

In de nacht van maandag 8 op 9 september rond half 1 werd een paar uur oude baby achtergelaten in een voortuin aan de Larensestraat in Den Haag. De bewoners waren kort daarvoor thuisgekomen en hoorden een vreemd geluid. Toen ze de voordeur openden troffen ze daar een baby aan.

Omschrijving
Inmiddels zeven maanden verder gaat het erg goed met het meisje. Ze is kerngezond, heeft een liefdevol thuis en uiteraard ook een naam gekregen. Maar om er voor te zorgen dat ze in alle rust en buiten de publiciteit kan op groeien noemt de recherche haar naam niet en wordt er geen foto getoond. Ondanks het feit dat de baby nu in goede handen is het belangrijk om de ouders te vinden, zodat het meisje later, als ze daar behoefte aan heeft, kan weten waar ze vandaan komt en contact kan leggen met haar biologische ouders. Ook wil de recherche weten hoe het nu met de moeder gaat.

Op het moment dat het echtpaar de baby vond fietste er iemand langs. Die persoon kan ons mogelijk meer vertellen over het neerleggen van de baby. Het is dan tien over half 1 in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 september. Het zou kunnen dat de fietser iets met de vondeling te maken heeft, want deze persoon reed daar dus op vrijwel hetzelfde moment dat het kindje werd gevonden. De recherche komt heel graag met hem of haar in contact.

Briefje
Er is ook een briefje achtergelaten. De recherche wil weten wie dit handschrift herkent. In het briefje staat geschreven dat de moeder nog twee kinderen heeft en met erg veel moeite afstand doet van deze derde en naar het buitenland zal vertrekken. Blijkbaar kon ze niet ook nog voor deze baby zorgen en wist ze geen andere uitweg dan het te vondeling te leggen. Misschien is het mensen opgevallen in de omgeving: iemand die zwanger was en na dat na 8 september niet meer was, maar dat er ook geen kindje was.

Heeft u informatie over de vondeling, de ouders of het briefje, neem dan contact op met de opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

nos.nl, 4 oktober 2016: "Dna-onderzoek leidt naar vader van Haagse vondeling"

De vader van de vondeling die vorig jaar september werd aangetroffen in Den Haag is achterhaald via dna-onderzoek. Het dna van de man zat in de databank van justitie. De baby werd destijds gevonden door bewoners van een woning in de Larensestraat. Ze bleek gezond en werd na onderzoek in het ziekenhuis opgevangen door de Jeugdbescherming en overgedragen aan een pleeggezin.

Briefje
Bij het meisje werd ook een briefje gevonden. Daarop stond dat de moeder al twee kinderen heeft en daarom niet voor het meisje kan zorgen. Ook schreef ze dat ze van plan was naar het buitenland te vertrekken. Het is nog steeds niet bekend wie de moeder van de baby is. Doordat de vader, naar eigen zeggen, "wisselende contacten had", weet hij niet wie de moeder van het meisje is. Daarom wordt er vanavond opnieuw aandacht besteed aan de zaak in het regionale opsporingsprogramma op Omroep West.

telegraaf.nl, 4 oktober 2016: "Vader Haagse vondeling gevonden"

DEN HAAG - De politie heeft via DNA-onderzoek de vader gevonden van het meisje dat vorig jaar september in Den Haag te vondeling werd gelegd. De rechercheurs hebben ook met de man gesproken. Hij weet echter niet wie haar moeder is omdat hij 'wisselende contacten' had. Omdat de politie graag de moeder wil vinden, komt de zaak dinsdagavond opnieuw aan de orde in het televisieprogramma Opsporing Verzocht en het opsporingsprogramma Team West van Omroep West.

Het meisje werd vorig jaar september in goede gezondheid gevonden bij een woning in de Larensestraat. Er was bij de baby een briefje achtergelaten. Daarin stond dat de moeder niet voor het kind kon zorgen omdat ze al twee kinderen had. Het kindje is ondergebracht bij een pleeggezin.

AD/Algemeen Dagblad, AD/De Dordtenaar, AD/Groene Hart, AD/Rivierenland, AD/Amersfoortse Courant
5 oktober 2016: "Vader vondeling door dna gevonden"

De biologische vader van het baby'tje dat vorig jaar in Den Haag ten vondeling is gelegd, is gevonden. De politie heeft met hem gesproken. Wie de moeder is, blijft onduidelijk. De man had contact met veel vrouwen.

Het meisje werd in september vorig jaar 's nachts in de tuin van een ouder echtpaar in de Haagse wijk Rustenburg gevonden. Ze waren net teruggekeerd van een avondje bij de wijkvereniging, toen er op de deur werd geklopt. Toen ze opendeden lag het meisje er, gewikkeld in een doek. Ze was nog maar een paar uur oud.

Een monster met het dna van het meisje is door de databank van het Nederlands Forensisch Instituut gehaald. Daar kwam een match uit met de vader, van wie het genetisch profiel al in de databank bleek te zijn opgeslagen. Zijn dna heeft de man moeten afstaan vanwege een crimineel delict in het verleden. Wat dat is geweest, is niet bekend. Daders moeten in sommige gevallen na een veroordeling voor winkeldiefstal al verplicht dna afstaan.

Het meisje is inmiddels een jaar oud. Ze zal in het pleeggezin blijven waar ze is geplaatst. De vader heeft bij de politie aangegeven dat het meisje daar wat hem betreft mag blijven. In een ultieme poging toch de moeder te vinden, heeft de politie gisteravond in tv-programma Opsporing Verzocht nogmaals een oproep gedaan.

AD/Haagsche Courant, 5 oktober 2016: "Dna linkt vader aan vondeling"

HIGHLIGHT: De vader van het meisje dat vorig jaar in de Larensestraat te vondeling is gelegd, is gevonden, maar ze blijft in het pleeggezin waar ze woont. Toch zullen ze vanaf nu voor altijd met elkaar verbonden blijven.

BABY'TJE Man wist niet dat hij een dochter heeft en wil dat ze in pleeggezin blijft

In de voortuin van de Larensestraat, in de Haagse wijk Rustenburg kletsen de buurvrouwen Kloor en Van der Pol wat met elkaar. Over de doorbraak in het onderzoek dat hun straat bijna dertien maanden geleden volledig op zijn kop zette. Een piepklein meiske lag zomaar ineens in een doek voor de deur van buren Riet en Aad. En nu, nu is de vader van het vondelingetje gevonden! Dat hadden ze nooit meer gedacht, zeggen ze.

Het is gelukt dankzij een dna-match. Een monster met het genetisch materiaal van het meisje is door de databank van het Nederlands Forensisch Instituut gehaald, waarna bleek dat het dna van haar vader in de databank lag opgeslagen. Dat heeft de man moeten afstaan vanwege een crimineel delict in het verleden. Wat dat is geweest, is niet bekend. Daders moeten in sommige gevallen na een veroordeling voor winkeldiefstal al verplicht dna afstaan.

Wisselende contacten
Ook andere details over de vader worden niet bekendgemaakt. Hoe oud hij is, bijvoorbeeld, en waar hij vandaan komt. De politie heeft inmiddels wel met hem gesproken. Hij zegt geen idee te hebben wie de moeder is. Hij had nogal wat wisselende contacten in die tijd. Ook heeft hij gezegd: laat het meisje gewoon in het pleeggezin blijven waar ze nu opgroeit. Toch zullen de twee voor altijd verbonden blijven, vertelt Anya van Eijck, advocaat bij Bezuidenhout advocaten in Den Haag. Als de vader het kind erkent, kan zijn naam op de geboorteakte van het meisje komen te staan. Het erfrecht komt dan om de hoek kijken.

Maar zelfs als hij het meisje niet juridisch erkent, zijn de twee nog niet los van elkaar. Omdat hij de biologische vader is, is hij hoe dan ook onderhoudsplichtig. "Omdat de pleegouders ook een vergoeding krijgen, zal dat hooguit om een kleine bijdrage gaan", zegt de advocaat. Ze waarschuwt dat dit allemaal nog niet betekent dat hij ook gezag heeft over het kind. "Als de vader dat in de toekomst al zou willen, is hiervoor een aparte procedure nodig bij de rechtbank. Daarbij zullen de belangen van het kindje zwaar wegen. Kan de vader voor het meisje zorgen? Is het meisje niet al te veel gehecht aan de mensen die haar vanaf haar vondst hebben verzorgd en opgevoed?"

In de tuin in de Larensestraat zijn de twee buurvrouwen daar wel over uit. "Ik denk dat het beter voor dat meisje is als zij gewoon blijft waar ze nu is, mits ze het daar goed heeft natuurlijk", meent Kloor. Van der Pol vult aan: "Als zo'n kind daar eenmaal woont, vindt het ook haar weg." Organisaties die moeders helpen als ze ongewenst zwanger raken, steken in elk geval de vlag uit. Weer een kindje waarvan in elk geval de identiteit van een van de ouders bekend is. Ongeveer de helft van de adoptiekinderen wil weten waar ze vandaan komen, wat hun achtergrond is. "En als ze elkaar dan vinden is het vaak de herkenning die raakt", zegt Astrid Werdmuller van stichting FIOM. Deze stichting helpt behalve de moeders, ook kinderen bij de zoektocht naar de biologische ouders. "Soms op het grappige af. Zo vonden een vader en een zoon elkaar. Ze bleken allebei modelvrachtautootjes te sparen."

Afstand
"Een kind wil weten op wie hij lijkt in uiterlijk en karakter, uit wat voor gezinssituatie hij komt. Als je dat niet weet, kan een kind identiteitsproblemen ontwikkelen", zegt Sacha Schenk van Siriz, een organisatie die net als FIOM moeders helpt als ze onbedoeld zwanger raken. In 2015 kregen ze meer dan tweeduizend emails of telefoontjes met hulpvragen. Uiteindelijk begeleidde Siriz zeven moeders bij het afstand doen van de baby. Toch moeten we vondelingetjes, die niets weten over hun ouders niet meteen zielig vinden, zegt een woordvoerder van Beschermde Wieg. Zij richten sinds twee jaar in het land zogenoemde vondelingkamers in, waar moeders hun baby anoniem kunnen achterlaten. Zeven kindjes zijn er sindsdien gebracht. Zeven levens gered, zegt de woordvoerder. "In welke situatie waren ze terechtgekomen? Het waren moeders die zich geen raad wisten, die voor iedereen hun zwangerschap verborgen hielden. Die ook niet naar organisaties als Fiom en Siriz toe durfden. Hadden deze kindjes het er anders levend vanaf gebracht? Elk jaar worden een tot twee levende vondelingetjes gevonden, vijf tot zes dode babytjes. Het topje van de ijsberg, zeggen deskundigen. Doordat deze moeders de kinderen in een vondelingkamer brachten, kregen ze een kans op leven, op een goed leven in een pleeggezin. Wat die moeders doen is ook een daad van liefde en zorg."

AD/Haagsche Courant, 5 oktober 2016: "Zaak opnieuw op televisie"

De politie geeft het nog niet op. Weliswaar is nu de biologische vader gevonden van het meisje dat vorig jaar september in de Larensestraat te vondeling is gelegd, de moeder is nog altijd zoek. In de opsporingsprogramma's van de politie op NPO1 en Omroep West is gisteren daarom opnieuw een oproep gedaan. "Voor zo'n meisje laten de rechercheurs echt geen tip of aanwijzing lopen", zegt een politiewoordvoerder.

Opnieuw is daarom gisteravond op tv de kleding getoond die de baby droeg toen ze werd gevonden. Ook het briefje dat de moeder achterliet, kwam weer in beeld. Daarin schrijft de vrouw dat ze heel veel van het meisje houdt, maar niet voor haar kan zorgen. Ook maakte ze daarin duidelijk dat ze nog twee kinderen heeft en naar het buitenland zal vertrekken. Op de website van de politie staan ook nog de camerabeelden van die avond uit de Larensestraat.

Helemaal zonder hoop is de zoektocht van de politie niet. De afgelopen jaren is het vaker voorgekomen dat de baby alsnog bij familie kon gaan wonen, omdat de vader of de moeder zich meldde. Ook van het vondelingetje dat in 2013 in Roermond werd gevonden is de vader gevonden. Het baby'tje woont nu bij hem.

Dagblad van het Noorden| Leeuwarder Courant, 5 oktober 2016: "Vader van Haags vondelingetje weet niet (meer) wie moeder is"

DEN HAAG De biologische vader van het baby'tje dat vorig jaar in Den Haag te vondeling is gelegd, is gevonden. Wie de moeder is, blijft onduidelijk. De man had contact met veel vrouwen en weet niet bij wie hij een kind zou hebben verwekt.

Het meisje werd in september vorig jaar 's nachts in de tuin van een ouder echtpaar in de Haagse wijk Rustenburg gevonden. Ze waren net teruggekeerd van een avondje bij de wijkvereniging, toen er op de deur werd geklopt. Toen ze opendeden lag het meisje er, gewikkeld in een doek. Ze was nog maar een paar uur oud.

Een monster met het dna van het meisje is door de databank van het Nederlands Forensisch Instituut gehaald. Daar kwam een match uit met de vader, wiens genetische profiel al in de databank bleek te zijn opgeslagen. Dat heeft de man moeten afstaan vanwege een crimineel delict in het verleden. Wat dat is geweest, is niet bekend. Daders moeten in sommige gevallen na een veroordeling voor winkeldiefstal al verplicht dna afstaan.

Het meisje is inmiddels een jaar oud. Ze zal in het pleeggezin blijven waar ze is geplaatst. De vader heeft bij de politie aangegeven dat het meisje daar ook wat hem betreft mag blijven. In een ultieme poging toch de moeder te vinden, heeft de politie gisteravond in tv-programma Opsporing Verzocht nogmaals een oproep gedaan. Of die poging succes heeft gehad, was gisteravond nog niet bekend.

De Telegraaf, 5 oktober 2016: "Moeder van vondeling blijft mysterie"

Van onze Haagse redactie. Den Haag - De vader van het Haagse vondelingetje is gevonden, maar het lijkt de politie geen steek verder te brengen in de richting van haar moeder. De man had in die tijd veel wisselende contacten en herinnerde zich geen enkele potentiële kandidate.

Het pasgeboren babymeisje werd in september vorig jaar gevonden voor een woning aan de Larensestraat. Bij haar lag een briefje waarop stond dat haar moeder van haar hield, maar al twee kinderen had en niet voor haar kon zorgen. Politieonderzoek naar vooral de moeder, die mogelijk naar het buitenland was, liep op niets uit. Maar kortgeleden kregen de rechercheurs bericht dat er een hit was uit de dna-databank, waarin het dna van rond de 220.000 voor ernstige delicten veroordeelde personen wordt bewaard. "De stap naar de moeder leek dichterbij dan ooit", aldus politiewoordvoerder Loek Houtepen. "Maar dat bleek toch anders. Deze man heeft nooit bij één van zijn partners een zwangerschap opgemerkt of enig idee in welke hoek hij het moet zoeken." Zo weet de politie bijvoorbeeld niet uit welke wijk de moeder komt, haar nationaliteit en of ze - bijvoorbeeld - destijds veel in het uitgaanscircuit was te vinden. Juist daarom doet de politie opnieuw een oproep aan de moeder om zich te melden. "Dit meisje heeft het recht om te weten wie haar ouders zijn", benadrukt Houtepen. "Ook mensen die zich iets denken te herinneren en nog niet met de politie hebben gesproken, horen wij graag."

Metro, 5 oktober 2016: "Vader vondeling gevonden"

Den Haag - De politie heeft via DNA-onderzoek de vader gevonden van het meisje dat vorig jaar september in Den Haag te vondeling werd gelegd. De rechercheurs hebben ook met de man gesproken. Hij weet echter niet wie haar moeder is omdat hij ‘wisselende contacten’ had. Omdat de politie graag de moeder wil vinden, kwam de zaak gisteravond opnieuw aan de orde in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. anp

De Twentsche Courant Tubantia, De Stentor, 5 oktober 2016: "Vader Haagse vondeling terecht"

DEN HAAG - De biologische vader van het baby'tje dat vorig jaar in Den Haag ten vondeling is gelegd, is gevonden. De politie heeft met hem gesproken. Wie de moeder is, blijft onduidelijk. Het meisje werd in september vorig jaar in een tuin gevonden. De bewoners waren net terug van een avondje uit bij de wijkvereniging, toen er op de deur werd geklopt. Toen ze opendeden lag het meisje, enkele uren oud, gewikkeld in een doek.