Skip to main content

Home

29 december 1993, babylijkje jongetje, Leer (Duitsland)/Winschoten

Nederlands dagblad, 31 december 1993: "Baby op vuilnishoop bij Nederlandse grens"

LEER — In Breinermoor, in de buurt van de Noordnederlandse grens bij het Duitse Leer, is een pasgeboren, dode baby aangetroffen bij een afvalverwerkingsbedrijf. Het jongetje stierf drie of vier dagen geleden, aldus de politie gisteren. De naakte baby was woensdag gevonden in een gele vuilniszak op een transportband. De oorzaak van de dood staat nog niet vast. De talrijke wonden van de baby zijn in ieder geval niet de doodsoorzaak, volgens de politie. Bij hetzelfde bedrijf in Breinermoor werd Nymphe Poolman door haar moordenaar in een afvalvat gestopt.

Nieuwsblad van het Noorden, 31 december 1993: "Babylijkje op vuilstort Leer"

LEER - In de gemeente Leer, 20 kilometer achter de grensplaats Nieuweschans, is gisteren het lijkje van een drie tot vier dagen oude baby gevonden. Het stoffelijk overschot werd ontdekt op een terrein waar het huisvuil uit een aantal gemeenten in de omgeving van Leer wordt gescheiden. Het babylijkje had diverse verwondingen en zat in een gele zak voor verpakkingsmateriaal, De verwondingen zijn volgens de politie veroorzaakt door de transportband van de vuilstort. Autopsie heeft inmiddels uitgewezen dat het kind, een jongetje, bij de geboorte in leven was. De doodsoorzaak is volgens de politie nog niet vastgesteld. de dode baby werd gevonden op hetzelfde terrein waar Georg A., de Duitser die gisteren werd veroordeeld voor de dood van Nymphe Poolman, zegt het meisje uit Vriescheloo in een vuilnisvat te hebben gestopt.

Amigoe, 31 december 1993: "Baby bij vuilnis"


De Telegraaf, 31 december 1993: "Baby op vuilnishoop bij grens Duitsland"

LEER — In de buurt van de Noordnederlandse grens bij het Duitse Leer, is een pasgeboren, dode baby aangetroffen op een vuilnishoop. Het jongetje stierf drie of vier dagen geleden, aldus de politie donderdag. De naakte baby was woensdag gevonden in een gele vuilniszak op een transportband van een recyclingonderneming. De oorzaak van de dood staat nog niet vast. De talrijke wonden van de baby zijn in ieder geval niet de doodsoorzaak, volgens de politie.

Nieuwsblad van het Noorden, 4 januari 1994: "Nog raadsels rond babylijk"

LEER/WINSCHOTEN - De herkomst van het babylijkje dat op de vuilstortplaats bij Leer werd gevonden, staat nog altijd niet vast. Een nauwkeurig onderzoek naar het huisafval, dat in dezelfde zak als het lijkje zat, heeft niets opgeleverd. Het jongetje werd vorige week woensdag op de transportband van de vuilstortplaats in het plaatsje Westoverledingen-Breinermoor gevonden. De machinerie van de vuilverwerkingsplaats had het lichaam ernstig verminkt. Onderzoek wees echter uit dat de dood al eerder was ingetreden. De doodsoorzaak is nog niet bekend.