Skip to main content

Home

3 september 1974, babylijkje jongetje, Terheijden

De Waarheid, 4 september 1974: "Gewikkeld in plastic | Babylijkje gevonden in poldersloot"

Bij baggerwerkzaamheden dinsdag in een poldersloot bij Terheijden is het lijkje van een pasgeboren jongetje gevonden. Het stoffelijk overschot was verpakt in enkele plastic zakken. Volgens de rijkspolitie hebben de zakken vermoedelijk enkele weken in het water gelegen. De patholoog-anatoom van het gerechtelijk laboratorium te Rijkwijk heeft dinsdag nog sectie verricht. De plaats waar het lijkje is gevonden, ligt in de nabijheid van het sportterrein aan de Lage Weg te Terheijden. De rijkspolitie in Terheijden en de districtsrecherche van de rijkspolitie in Breda stellen een onderzoek in.

De Telegraaf, 4 september 1974: "Man haalt babylijkje uit sloot"

Van onze speciale verslaggever. TERHEIJDEN, woensdag. Twee plasticzakken van twee verschillende supermarktconcerns vormden de emballage van het stoffelijk overschot van een pasgeboren baby, dat gisterochtend halftwaalf door een kraanmachinist bij toeval uit een sloot werd opgehaald. De districtsrecherche stelt een onderzoek in naar de identiteit van de ouders van de baby.

De kraanmachinist, die bezig?was het het uitbaggeren van een sloot, merkte gisterochtend een vreemd voorwerp op, dat in de bak van de kraan was beland en op de slootkant werd gedeponeerd. Aanvankelijk dacht hij dat het een in plastic verpakt stuk speelgoed was, maar zijn vondst bleek een pasgeboren baby van het mannelijk geslacht. Volgens schatting van de patholoog-anatoom M. Voortman moet het lijkje enige weken in het het water hebben gelegen. Hij kon geen sporen van misdrijf vinden en kon evenmin vaststellen of de baby nog heeft geleefd. De plastic supermarktzakken geen concrete aanwijzingen, omdat er geen plaatsnaam op staat vermeld.