Skip to main content

Home

10 mei 1975, babylijkje jongetje, Rotterdam

Het Vrije Volk, 12 mei 1975: "Jongens vinden babylijkje in zak"

(Van een onzer verslaggevers). ROTTERDAM - In de vijver "De Waal", vlakbij de Kromme Zandweg in Rotterdam-Zuid hebben twee 14-jarige jongens zaterdagavond een plastic zak opgevist, waarin het lijkje van een pasgeboren baby zat. Volgens dr. Zeldenrust van het Gerechtelijke Laboratorium, die gisteren sectie verrichtte, heeft het kind maar even na de geboorte geleefd. De baby moet, gezien de staat van ontbinding, enkele weken in het water hebben gelegen. De twee Rotterdamse jongens ontdekten de plastic zak, toen ze in de vijver zaten te hengelen.

Leeuwarder Courant, 12 mei 1975: "Jongens vinden bij vissen babylijkje in plastic zak"

ROTTERDAM — Twee jongens, die zaterdagavond in de vijver "De Waal" in Rotterdam zaten te vissen, hebben in het water een plastic zak gevonden, die het lijk van een pas geboren baby bevatte. Dr. Zeldenrust van het gerechtelijk laboratorium in Rijswijk verrichtte gisteren sectie op het stoffelijk overschot. Volgens hem moet het jongetje na de geboorte even hebben geleefd.

Nieuwsblad van het Noorden, 12 mei 1975: "Babylijkje in plastic zak"

Twee jongens, die zaterdagavond in de vijver De Waal in Rotterdam zaten te vissen, hebben in het water en plastic zak gevonden, die het lijk van een pas geboren baby bevatte. Dr. Zeldenrust van het gerechtelijk laboratorium in Rijswijk verrichtte zondag sectie op het stoffelijk overschot. Volgens hem moet het kind, van hèt mannelijk geslacht, na de geboorte even hebben geleefd. Het lijkje moet enkele weken in de plastic zak hebben gezeten.

Nederlands Dagblad, 13 mei 1975: "Jongens vinden babylijkje"

ROTTERDAM — Twee jongens, die zaterdagavond in de vijver "De Waal" in Rotterdam zaten te vissen, hebben in het water een plastic zak gevonden, die het lijk van een pas geboren baby bevatte. Dr. Zeldenrust van het gerechtelijk laboratorium in Rijswijk verrichtte zondag sectie op het lijkje. Volgens hem moet het kind, van het mannelijk geslacht, na de geboorte even hebben geleefd. Het lijkje moet enkele weken in de plastic zak hebben gezeten.