Skip to main content

Home

20 augustus 1978, babylijkje, Uithuizermeeden

De Waarheid, 21 augustus 1978: "Pasgeboren kindje dood aangetroffen"

In de gracht van de Rensumaborg in Uithuizermeeden in Noordoost- Groningen is zondagmiddag het lijkje gevonden van een pasgeboren baby. Voorbijgangers zagen het liggen. Het is nog onduidelijk hoe het kind in de gracht terecht is gekomen. Er zal sectie worden verricht. De rijkspolitie in Uithuizen en de recherchegroep van Groningen stellen een onderzoek in.

Leeuwarder Courant, 21 augustus 1978: "Pasgeboren levenloos kindje gevonden"

GRONINGEN - In de gracht van Rensumaborg in Uithuizermeeden in Noordoost-Groningen is zondagmiddag het lijkje gevonden van een pasgeboren baby. Voorbijgangers zagen het liggen. Het is nog onduidelijk hoe het kind in de gracht terecht is gekomen. Er zal sectie worden verricht. De Rijkspolitie in Uithuizen en de recherchegroep van Groningen stellen een onderzoek in.

De Telegraaf, 21 augustus 1978: "Baby opgedregd"

UITHUIZERMEDEN, maandag In de gracht rond de Rinsumaborg in Uithuizermeden is gisteren in de namiddag het stoffelijk overschot gevonden van een pasgeboren baby.

Het Vrije Volk, 21 augustus 1978: "Babylijkje gevonden"

UITHUIZERMEEDEN - In een water in het Noordoost Groningse Uithuizermeeden is gistermiddag het lijkje gevonden van een pasgeboren baby. Volgens de politie staat nog niet vast hoe het kind in het water is terechtgekomen. Vandaag wordt sectie verricht. Het kinderlijkje werd ontdekt door voorbijgangers.

Nieuwsblad van het Noorden, 21 augustus 1978: "Babylijkje in gracht van Rensumaborg gevonden"

(Van een onzer verslaggevers) In de gracht van de Rensumaborg in Uithuizermeeden is gistermiddag het lijk van een pasgeboren baby gevonden. Bezoekers van de borg zagen het naakte lichaampje, en waarschuwden de politie. Vandaag zal sectie worden verricht. De rijkspolitie in Uithuizen en de recherchegroep . Groningen hebben de zaak in onderzoek.

Leeuwarder Courant, 22 augustus 1978: "Vader is vijftien en moeder zestien jaar | Ouders dood gevonden baby opgespoord

(Van onze correspondent) GRONINGEN - De rijkspolitie in Groningen heeft een jongen van 15 en een meisje van 16 jaar uit Uithuizermeeden aangehouden, zijnde de vader en moeder van de baby die zondag dood werd gevonden in de gracht van de Rensumaborg in Uithuizermeeden. De baby werd vorige week woensdag dood geboren, zo is uit sectie gebleken. Dat gebeurde bij het meisje thuis. Omdat ze bang waren voor ontdekking, gooiden de heide kinderen het lijkje in de gracht. De ouders van het tweetal wisten niets van de geboorte van het kind. Na verhoor is het duo, gezien de leeftijd, weer vrijgelaten.

Het Vrije Volk, 22 augustus 1978: "Kinderlijkje:"

GRONINGEN - De rijkspolitie Uithuizen heeft twee minderjarigen aangehouden in verband met de vondst van een kinderlijkje in de gracht van de Rensumaborg in het Noordgroningse Uithuizermeeden. Het tweetal dat daar uit de buurt komt heeft tegenover de politie bekend het lijkje van de baby in een plastic zak te hebben gewikkeld en in het water gegooid te hebben. Daar werd het afgelopen zondag door voorbijgangers gevonden. Sectie wees uit dat het kind levenloos ter wereld is gekomen. De beide minderjarigen, die de ouders van het kind waren, zijn in overleg met de officier van justitie in Groningen wegens hun leeftijd weer op vrije voeten gesteld.

Nieuwsblad van het Noorden, 22 augustus 1978: "Babylijkje in gracht van ouders van 15 en 16"

(Van een onzer verslaggevers) De Rijkspolitie in Groningen heeft gisteren een jongen van 15 en een meisje van 16 jaar uit Uithuizermeeden aangehouden als de vader en de moeder van de baby, waarvan het lijkje zondag in de gracht van de Rensumaborg in Uithuizermeeden werd gevonden. De baby werd woensdag dood geboren, zo is uit sectie gebleken. Dat gebeurde bij het meisje thuis. Omdat ze bang waren voor ontdekking, gooiden beide kinderen het lijkje in de gracht. De ouders van het tweetal wisten niets van de geboorte van het kind af. Na verhoor is het tweetal, gezien hun leeftijd, weer vrijgelaten.