Skip to main content

Home

21 oktober 1981, babylijkje meisje, Rozenburg

Nieuwsblad van het Noorden, 24 oktober 1981: "Pasgeboren meisje dood tussen huisvuil gevonden"

Bij de Afvalverwerking Rijnmond (AVR) in Rozenburg is tussen huisvuil het stoffelijk overschot van een onlangs geboren baby gevonden. Het meisje is door geweld om het leven gebracht, zo heeft volgens de Rotterdamse politie sectie inmiddels uitgewezen. De politie heeft geen idee over de herkomst van de baby. Het huisvuil wordt bij de AVR aangevoerd uit onder meer de provincie Utrecht, Midden-Holland, Rijnstreek, Haarlemmermeer •en de Zuidhollandse eilanden.

Leeuwarder Courant, 24 oktober 1981: "Pasgeboren baby levenloos in huisvuil gevonden"

ROTTERDAM - Bij de afvalverwerking Rijnmond in Rozenburg is tussen huisvuil het stoffelijk overschot van een onlangs geboren baby gevonden. Het meisje is door geweld om het leven gebracht, zo heeft volgens de Rotterdamse politie sectie inmiddels uitgewezen De politie heeft geen idee over de Herkomst van de baby. Het huisvuil wordt aangevoerd uit onder meer de provincie Utrecht, Midden-Holland, Rijnstreek, Haarlemmermeer en de eilanden.

De Telegraaf, 24 oktober 1981: "Babylijkje tussen huisvuil gevonden"

ROTTERDAM, zaterdag. Woensdagavond rond halfacht is een baby lijkje op een transportband van de Afvalverwerking Rijnmond gevonden. Sectie heeft uitgewezen dat het meisje enige tijd geleefd moet hebben. Het lijkje werd aangetroffen tussen een lading huisvuil, die afkomstig was uit de provincie Utrecht. Dit huisvuil was op 20 en 21 oktober opgehaald. Het is zeker, dat het kindje door geweld om het leven is gebracht. Het had een blanke huidskleur en blauwe ogen. De politie in Rotterdam verzoekt mensen, die mogelijk inlichtingen kunnen geven over deze zaak, contact op te nemen met nummer 010-14.31.44.