Skip to main content

Home

29 april 1989, babylijkje jongetje, Loon op Zand

De Telegraaf, 2 mei 1989: "Lijk pasgeboren baby gevonden in plastic zak"

Van onze correspondent. LOON OP ZAND, dinsdag. Wandelaars hebben aan de. oever van het Blauwe Meer in de Brabantse gemeente Loon op Zand het lijk gevonden van een pasgeboren baby. Het kind zat verpakt in een plastic zak. De politie sluit niet uit dat het kind uit een ongewenste zwangerschap geboren is.

Leeuwarder Courant, 2 mei 1989: "Onderzoek politie naar dood baby in Loon op Zand"

LOON OP ZAND (ANP) - De rijkspolitie van Kaatsheuvel stelt een onderzoek in naar de dood van een pasgeboren kind in Loon 0p Zand De baby is zaterdagavond door een wandelaar gevonden aan het Blauwe Meer bij Loon op Zand. Het lijkje was verborgen in een plastic zak. Dit heeft een woordvoerder van de rijkspolitie meegedeeld. Onderzoek door een patholooganatoom heeft uitgewezen dat de baby vier dagen tot zes weken geleden geboren moet zijn. Deze acht het niet onmogelijk dat het kind direct na de geboorte om het leven is gebracht.

Nieuwsblad van het Noorden, 2 mei 1989: "Onderzoek naar dood van baby"

LOON OP ZAND - De rijkspolitie van Kaatsheuvel stelt een onderzoek in naar de dood van een pasgeboren kind in Loon op Zand. De baby is zaterdagavond door een wandelaar gevonden aan het Blauwe Meer bij Loon op Zand. Het lijkje was verborgen in een plastic zak.

Nederlands Dagblad, 3 mei 1989

LOON OP ZAND - De rijkspolitie van Kaatsheuvel stelt een onderzoek in naar de dood van een pasgeboren kind in Loon op Zand. De baby is zaterdagavond door een wandelaar gevonden aan het Blauwe Meer bij Loon op Zand. Het lijkje was verborgen in een plastic zak.

Limburgsch Dagblad, 6 mei 1989: "Babylijkje in Tilburg gevonden"

TILBURG - De politie van Tilburg stelt een onderzoek in naar de dood van een pasgeboren kind. De baby is gistermiddag gevonden door een wandelaar langs de oever van het Wilhelminakanaal. Ter hoogte van een viaduct lag het lijkje verpakt in een dichtgeknoopte vuilniszak. De aandacht van de wandelaar werd getrokken door een uitstekend voetje. Volgens een woordvoerder van de Tilburgse politie heeft het eerste onderzoek uitgewezen dat de baby hooguit enkele dagen oud was. Zaterdag moet sectie uitwijzen hoe het kind, van wie het geslacht nog niet bekend is gemaakt, om het leven is gekomen. Het is de tweede maal binnen een week dat in de regio een babylijkje is gevonden. Zaterdag 29 april vond een inwoner van Loon op Zand het in boodschappentassen verpakte lijkje van een pasgeboren jongetje langs de oever van een zandafgraving tussen Loon op Zand en Tilburg. De politie van Tilburg gaat er niet van uit dat beide zaken met elkaar verband houden.