Skip to main content

Home

17 maart 1993, babylijkje, Groningen

Nieuwsblad van het Noorden, 18 maart 1993: "Babylijkje gevonden bij Groninger sportzaal"

Van een onzer verslaggevers
GRONINGEN — Aan de achterzijde van de sportzaal op het sportpark De Hoogte in Groningen is gisteravond om zes uur het ongeklede stoffelijk overschot van een baby gevonden door een passant. De vinder zag tijdens het uitlaten van zijn hond tegen de blinde muur van de sportzaal langs het voetpad tussen de Noordersingel en de Plataanlaan een handdoek liggen waarin bij nadere inspectie het babylijkje was gewikkeld.

De Groninger politie heeft op de vindplaats een technisch onderzoek verricht en een kort buurtonderzoek gehouden. Er zijn echter nog geen sporen aangetroffen die de zaak zouden kunnen ophelderen. Het buurtonderzoek wordt vandaag voortgezet.

De politie verzoekt daarnaast in een advertentie getuigen om te bellen met de afdeling jeugd- en zeden van de politie of het Bureau Vertrouwensarts in Groningen (tel: 050-272525).

[fotobijschrift] Politiemensen overleggen na de vondst van het babylijkje (op de achtergrond onder een doek) achter de sporthal aan de Poortstraat in Groningen. © Jos Schuurman

Nieuwsblad van het Noorden, 19 maart 1993: "Dood gevonden baby heeft kort geleefd"

Van een onzer verslaggevers. GRONINGEN — De baby die woensdagavond levenloos werd aangetroffen achter de sportzaal op het sportpark De Hoogte in Groningen heeft slechts kort geleefd. Dat is de uitkomst van de sectie die gisteren in het gerechtelijk laboratorium in Rijswijk op het lichaam van het jongetje is verricht. De doodsoorzaak is volgens politiewoordvoerder A. van de Leur nog niet duidelijk. Volgens hem wordt niet uitgesloten dat de baby een natuurlijke dood is gestorven. De politie volgt in deze zaak twee sporen. Dat is volgens Van der Leur ook de reden dat er door de politie direct een advertentie is geplaatst waarin getuigen, maar ook de moeder opgeroepen worden om te reageren, desnoods vertrouwelijk via het Bureau Vertrouwensarts.

Nieuwsblad van het Noorden, 23 maart 1993: "Oorzaak dood baby onbekend"

GRONINGEN — Uit de sectie die is gepleegd op de dode baby die vorige week is gevonden achter de sportzaal op het sportcomplex De Hoogte in Groningen is nog geen duidelijkheid gekomen over de doodsoorzaak. De politie heeft tot dusverre ook nog weinig aanknopingspunten in het onderzoek in deze zaak gevonden. Volgens politiewoordvoerder A. van de Leur zijn er slechts enkele reacties binnengekomen op de advertentie waarin getuigen wordt opgeroepen zich te melden. De reacties hebben echter nog niets opgeleverd. De baby wordt vanmiddag begraven op de begraafplaats Selwerderhof.