Skip to main content

Home

29 juni 1991, babylijkje meisje, Amsterdam

De Telegraaf, 1 juli 1991: "Babylijkje gevonden"

Van een onzer verslaggevers AMSTERDAM, maandag Enkele zwervers hebben zaterdagmorgen vroeg in het Vondelpark in Amsterdam een babylijkje gevonden. Het ging om een één of enkele dagen oud meisje dat was gewikkeld in een hoofddoek en verpakt in een plastic boodschappentas. De zwervers namen het tasje mee. Tijdens het lopen maakten zij het tasje open. Toen zij tot hun schrik het babylijkje ontdekten, zetten zij het terug en waarschuwden de politie.

Het Parool, 1 juli 1991: "Babylijkje in park gevonden"

AMSTERDAM - Voorbijgangers hebben zaterdagmorgen in het Vondelpark een babylijkje gevonden. Het enkele dagen oude meisje was gewikkeld in een grijs/blauwe hoofddoek en lag in een witte plastic tas. Of de baby al dood was toen zij in het park werd neergelegd, is nog niet bekend. De politie, die getuigen zoekt, zegt dat de tas is gevonden tussen de Constantijn Huygenstraat en de Amstelveenseweg aan de zijde van de Vondelstraat. De tas had twee hengsels, met op beide kanten een collage van levensmiddelen met de opdruk 'Mijn Merk'.

Leeuwarder Courant, 1 juli 1991: "Babylijkje"

BABYLIJKJE (ANP) - Voorbijgangers hebben zaterdagmorgen in het Vondelpark in Amsterdam een babyliikje gevonden. Het meisje van hooguit enkele dagen oud was gewikkeld in een grijze hoofddoek en lag in een plastic tas. Of het kind al dood was toen het in het park werd neergelegd is nog niet bekend.

Het Parool, 2 juli 1991: "Twaalf tips over babylijk in park"

(Van een verslaggever) AMSTERDAM - De politie heeft na de televisieuitzending van gisteravond veertien tips binnengekregen over het babylijkje dat zondag in het Vondelpark werd gevonden. De meeste tips gingen over de tas met de opdruk 'Mijn Merk', maar het spoor loopt dood in de winkels die deze tassen verstrekken. Twee andere telefoontjes worden nog nagetrokken. Sectie heeft gisteren niets opgeleverd. Er zijn geen tekenen van geweld gevonden. Vermoedelijk heeft het kindje slechts enkele uren geleefd.