Vondeling leggen

home-vondeling

Babydoding

home-neonaticide

Zusmoederschap

home-zusmoederschap

Illegale opneming

home-opneming

(Acute) hulp nodig? Klik hier voor belangrijke adressen en telefoonnummers >>>

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

14 april 1980, babylijkje jongetje, Markelo

 

Leeuwarder courant, 15 april 1980: "Kinderen vinden babylijkje"

MARKELO - Kinderen hebben in een beek in het Twentse Markelo het lijkje gevonden van een één maand te vroeg geboren baby. Het gaat om een jongetje. Sectie heeft inmiddels uitgewezen, dat het kind vermoedelijk in leven had kunnen blijven. Sporen van geweld zijn op het lijkje niet aangetroffen. Dit heeft de rijkspolitie meegedeeld.

 

Het Vrije Volk, 15 april 1980: "Babylijkje in beek gevonden"

MARKELO - Kinderen hebben in een beek in het Twentse Markelo het lijkje gevonden van een één maand te vroeg geboren baby, een jongetje. Sectie heeft uitgewezen dat het kind vermoedelijk in leven had kunnen blijven. Sporen van geweld zijn op het lijkje niet aangetroffen.

 

De Telegraaf, 15 april 1980: "Spelende kinderen vonden babylijkje"

MARKELO, dinsdag Spelende kinderen hebben gisteren in een beek in het Twentse Markelo het lijkje gevonden van een één maand te vroeg geboren baby. Het gaat om een jongetje. Sectie heeft Inmiddels uitgewezen dat het kind vermoedelijk in leven had kunnen blijven. Sporen van geweld zijn op het lijkje niet aangetroffen, zo heeft de rijkspolitie meegedeeld.

 

De Waarheid, 16 april 1980: "Kinderen vinden babylijkje"

Kinderen hebben in een beek in het Twentse Markelo het lijkje gevonden van een één maand te vroeg geboren baby. Het gaat om een jongetje. Sectie heeft inmiddels uitgewezen dat het kind vermoedelijk in leven had kunnen blijven. Sporen van geweld zijn op het lijkje niet aangetroffen. Dit heeft de rijkspolitie maandag meegedeeld.