Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

27 november 1984, vondeling meisje, Amsterdam

Nieuwsblad van het Noorden, 28 november 1984: "Vondeling in krant"

AMSTERDAM — Een vrouw heeft gistermorgen om half negen een baby van enkele uren oud gevonden. De vondeling, een meisje van drie pond, was gewikkeld in een krant voor een openstaande deur in de wijk Overtoomseveld gelegd.

De vrouw bracht de baby, die onderkoeld was, direct naar het Lucasziekenhuis. Daar is het meisje in een couveuse gelegd. Volgens de artsen is de baby goed gezond en zeven weken te vroeg geboren.

Het Vrije Volk, 28 november 1984: "Vondeling in krant gevonden"

AMSTERDAM — De Amsterdamse politie weet nog niet wie gistermorgen een pasgeboren baby in Amsterdam-West te vondeling heeft gelegd. De baby, een meisje van 1500 gram was in een krant gewikkeld. De vrouw die het kind vond, bracht het direct naar het Lucasziekenhuis. Uit het onderzoek bleek dat het meisje zeven weken te vroeg is geboren. De moeder heeft bij de bevalling geen medische hulp gehad.

De politie is na de vondst een buurtonderzoek begonnen in de wijk Overtoomseveld waar de baby gevonden werd. De politie wil niet zeggen waar de baby precies gevonden is. De baby, die nog geen naam heeft, maakt het goed.