Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

7 september 1971, babylijkje meisje, Sluis

Het Vrije Volk, 8 september 1971: "Babylijkje in vaart gevonden"

SOMEREN (ANP) — In de Zuidwillemsvaart is gisteravond onder de gemeente Someren (NB) het lijkje gevonden van een pasgeboren baby. Volgens de: politie moet het lijkje,van het meisje al 20 dagen in het water hebben gelegen. Het is nog niet zeker dat het kindje levend ter wereld. is gekomen. Het gerechterlijk laboratorium in Den Haag stelt een onderzoek in.

Nieuwsblad van het Noorden, 8 september 1971: "Babylijkje gevonden"

In de Zuidwillemsvaart bij Sluis onder de gemeente Someren (N.B.) is gisteravond het lijkje van een pasgeboren baby gevonden. Volgens de politie moet het lijkje (een meisje) reeds enkele weken in het water hebben gelegen. Het is nog niet zeker dat het kind levend ter wereld is gekomen. Het gerechtelijk laboratorium in Den Haag stelt thans een onderzoek in.

Limburgsch Dagblad, 9 september 1971: "Babylijkje uit kanaal gehaald"

SOMEREN, 9 sept. — In de Zuidwillemsvaart bij Sluis onder de gemeente Someren is dinsdagavond het lijkje van een pasgeboren baby gevonden. Volgens de politie moet het lijkje (een meisje) reeds enkele weken in hel water hebben gelegen. Het is nog niet zeker dat het kind levend ter wereld is gekomen. Het gerechtelijk laboratorium in Den Haag stelt een onderzoek in.

De Telegraaf, 9 september 1971: "Lijkje van baby in kanaal gevonden"

SOMEREN, donderdag. In de Zuidwillemsvaart bij Sluis onder de Brabantse gemeente Someren, werd dinsdag het lijkje van een pasgeboren baby gevonden. Volgens de politie moet het lijkje (een meisje) enkele weken in het water hebben gelegen. Het is nog niet zeker, of het kind levend ter wereld is gekomen. Het Gerechtelijk Laboratorium in Den Haag stelt een onderzoek in.