Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

augustus 1976, babylijkje jongetje, Wateringen

Leeuwarder Courant, 26 augustus 1976: "Babylijkje in vaart gevonden"

DEN HAAG — In een vaart bij Wateringen bij Den Haag is het lijkje gevonden van een baby van enkele dagen oud. Sectie door de patholoog-anatoom dr. Zeldenrust heeft uitgewezen, dat de baby enkele dagen oud was en dat het door verstikking en niet door verdrinking om het leven is gekomen.

Nieuwsblad van het Noorden, 26 augustus 1976: "Babylijkje in vaart gevonden"

In een vaart bij Wateringen bij Den Haag is het lijkje gevonden van een baby van enkele dagen oud. Sectie door de patholoog-anatoom dr. Zeldenrust heeft uitgewezen dat de baby enkele dagen oud was en dat hij door verstikking en niet door verdrinking om het leven is gekomen. Hij kon echter niet vaststellen of de baby — een jongetje — op natuurlijke of gewelddadige wijze is gestorven.

Nederlands Dagblad, 27 augustus 1976: "Pasgeboren baby omgebracht"

WATERINGEN - Een nog onbekende man heeft in het begin van deze week in het water langs de Holle Watering in de gemeente Wateringen het lijkje gevonden van een pas geboren baby. Tot nu toe heeft de politie van Wateringen nog niet kunnen achterhalen door wie en wanneer het lichaampje in het water is gegooid. De baby - een jongetje - heeft waarschijnlijk enkele dagen in het water gelegen, aldus de politie. Het lijkje was verpakt in een plastic zak. Volgens de politie is bij sectie in het Gerechtelijk Laboratorium in Rijswijk vast komen te staan dat het kind nog maar net geboren was, toen het in het water is gegooid.