Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

17 november 1976, babylijkje meisje, Woerden

De Telegraaf, 18 november 1976: "Lijkje van baby gevonden"

Van onze Rotterdamse redactie. WOERDEN, donderdag. In het water van de Singelgracht in Woerden is gisteren het lijkje van een pasgeboren baby gevonden. Een voorbijgangster had het dode lichaampje van de baby — een meisje — zien drijven en de politie gealarmeerd. Volgens de Woerdense recherche moet het babylijkje al een dag of tien in het water hebben gelegen. Het onderzoek wordt bemoeilijkt doordat het babylijkje niet gekleed en ook niet was verpakt.

Leeuwarder Courant, 18 november 1976: "Babylijkje in gracht ontdekt"

WOERDEN — Gistermiddag is in een gracht in Woerden het stoffelijk overschot ontdekt van een baby. Het ontklede lijkje was dat van een meisje. Volgens de politie is de baby hoogstens enkele dagen oud.

Het Vrije Volk, 18 november 1976: "Babylijkje in gracht"

WOERDEN - In de Singelgracht in Woerden is gisteren het stoffelijk overschot ontdekt van een baby. Het ontklede lijkje was dat van een meisje. Volgens de politie is de baby hoogstens enkele dagen oud.

Nieuwsblad van het Noorden, 18 november 1976: "Babylijkje ontdekt"

Woensdagmiddag is in de Singelgracht in Woerden het stoffelijk overschot ontdekt van een baby. Het ontklede lijkje was dat van een meisje. Volgens de politie is de baby hoogstens enkele dagen oud.

Nederlands Dagblad, 19 november 1976

WOERDEN - In de singelgracht in Woerden is het lichaam ontdekt van een baby. Het ontklede lijkje was dat van een meisje. Volgens de politie is de baby hoogstens enkele dagen oud. Zij die eventuele inlichtingen kunnen vertrekken worden dringend verzocht zich met de Woerdense politie in verbinding te stellen, tel. 03480-18641.