Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

27 november 1965, babylijkje jongetje, Den Haag

De Tijd De Maasbode, 29 november 1965: "Dode baby in bioscooptoilet"

Een bezoekster heeft zaterdagmiddag om ongeveer kwart over vijf in het toilet van de bioscoop Apollo een dood pasgeboren jongetje gevonden. Het kindje is waarschijnlijk bij de toiletten in de bioscoop ter wereld gekomen. De politie heeft de moeder nog niet opgespoord. De anatoom-patholoog van het gerechtelijk geneeskundig laboratorium zou vanmiddag sectie verrichten om vast te stellen of het kindje na de geboorte nog heeft geleefd.

Friese koerier, 30 november 1965: "Lijkje van baby lag in toilet van bioscoop"

DEN HAAG (ANP) _ Een bezoekster heeft zaterdagmiddag om ongeveer kwart over vijf in het toilet van de bioscoop "Apollo" in de Haagse binnenstad het lijkje van een pasgeboren jongetje gevonden. Het kindje is waarschijnlijk bij de toiletten in de bioscoop ter wereld gekomen, waarna de moeder het in het toilet heeft gegooid, zo is uit het onderzoek gebleken. Om het lijkje zo ongeschonden mogelijk te verwijderen moest de wc-pot worden stuk geslagen. Het lijkje is in beslag genomen. De politie heeft de moeder nog niet opgespoord. Gistermiddag heeft de anatoom-patholoog van het gerechtelijk geneeskundig laboratorium uit Den Haag sectie verricht om vast te stellen of het kindje na de geboorte nog heeft geleefd.

Nieuwsblad van het Noorden, 30 november 1965: "Lijk van pasgeboren baby in wc-pot Haagse bioscoop"

Een bezoekster heeft zaterdagmiddag om ongeveer kwart over vijf, naar eerst thans is bekend geworden, in het toilet van de bioscoop Apollo in de Haagse binnenstad het lijkje van een pasgeboren jongetje gevonden. Het kindje is waarschijnlijk bij de toiletten in de bioscoop ter wereld gekomen, waarna de moeder het in het toilet heeft gegooid, zo is uit het onderzoek gebleken. Om het lijkje zo ongeschonden mogelijk te verwijderen moest de wc-pot worden stukgeslagen. Het lijkje is in beslag genomen. De politie heeft de moeder nog niet opgespoord. Gisteren zou de anatoom-patholoog van het gerechtelijk geneeskundig laboratorium uit Den Haag sectie verrichten om vast te stellen of het kindje na de geboorte nog heeft geleefd.