Skip to main content

12 september 1992, vondeling jongetje, Appingedam

Leeuwarder Courant, 27 november 1992: "Peuter werd al eerder te vondeling gelegd"

[...] De in psychische nood verkerende moeder liet de peuter op 12 september in een sloot in Appingedam alleen achter. Het onderkoelde kind werd toen al spoedig door buurtbewoners gevonden. De hevig verwarde vrouw is daarna in het psychiatrisch ziekenhuis in Wagenborgen opgenomen, het kind bij een pleeggezin ondergebracht.

Enige weken geleden is de moeder genezen verklaard en kreeg zij haar kind terug. De Raad voor de Kinderbescherming vond het niet meteen nodig het jongetje uit huis te plaatsen. [...]

Limburgsch Dagblad, 27 november 1992: "Verbroken relatie leidde tot wanhoopsdaad - Peuter (3) al eerde te vondeling gelegd"

HOOGEZAND - De 45-jarige vrouw uit Appingedam [...] had de peuter op 12 september in een sloot in Appingedam alleen achtergelaten. Het onderkoelde kind werd toen al spoedig door buurtbewoners gevonden. De hevig verwarde vrouw werd daarna in het psychiatrisch ziekenhuis in Wagenborgen opgenomen. Het kind werd bij een pleeggezin ondergebracht.

Enige weken geleden is de vrouw genezen verklaard en kreeg zij haar kind terug. Omdat de vrouw en haar kind niet alleen waren, vond de Raad voor de Kinderbescherming het niet meteen nodig het jongetje uit huis te plaatsen. Wel werd door de Raad voor de Kinderbescherming onderzoek gedaan of het nog langer verantwoord was dat zij de ouderlijke macht over het kind had. [...]

Zie ook dossier 24 november 1992, vondeling jongetje, Westerbroek.