Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

3 december 2014, babylijkje Angelina, Alkmaar

Zie ook dossier 8 oktober 2015, twee babylijkjes, Heerhugowaard.

politie.nl, 4 december 2014: "Dode pasgeboren baby gevonden in park Alkmaar"

Alkmaar - Na een melding woensdagavond 3 december dat in het Rekerhoutpark een overleden baby was aangetroffen is de politie een onderzoek gestart.

Het gaat vermoedelijk om een pasgeboren baby. Vandaag, 4 december, verricht het NFI sectie op het lichaam. De politie doet uitgebreid (forensisch) onderzoek in het Rekerhoutpark. De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Dat betekent dat zo’n twintig rechercheurs aan deze zaak werken. Als u informatie over deze zaak heeft, neemt u dan contact op met de politie. Belt u dan met 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

politie.nl, 6 december 2014: "Gevonden baby is een meisje"

Alkmaar - Sectie bij het NFI heeft uitgewezen dat de woensdagavond gevonden baby een meisje is. Verder blijkt uit het onderzoek dat het meisje al niet meer in leven was toen zij in het Rekerhoutpark werd achtergelaten. Verder bestaat het vermoeden dat de baby al enige tijd geleden is overleden.

Forensisch onderzoek afgerond
Het forensisch onderzoek in het Rekerhoutpark is in de loop van vrijdagmiddag 5 december afgerond. De resultaten van dat onderzoek worden geanalyseerd.

Heeft u informatie?
Het onderzoeksteam spreekt haar waardering uit voor alle informatie die nu al binnen is. De recherche is echter nog op zoek naar meer getuigen, of mensen die anderszins informatie hebben. Neemt u dan contact op met 0900-8844. Als u liever anoniem contact zoekt, omdat u bijvoorbeeld medisch beroepsgeheim heeft, bel dan met 0800-7000.

politie.nl, 9 december 2014: "Dode baby Rekerhoutpark"

In Park Rekerhout in Alkmaar werd woensdagavond 3 december 2014 een dode baby gevonden. Het kindje, een pasgeboren meisje, was niet meer in leven toen ze in het park werd achtergelaten. Heeft u een tip over deze zaak? Laat het ons weten via het tipformulier.

De baby was vermoedelijk al enige tijd geleden overleden. Daardoor is het veel lastiger te achterhalen wat bijvoorbeeld haar afkomst is, wanneer ze geboren moet zijn en hoe het kindje is overleden. Ze kan geleefd hebben bij de geboorte maar het zou ook om een doodgeboren kindje kunnen gaan.

Vindplaats
De baby is gevonden in het tuintje bij de tennisvelden aan het Heimanspad. Het Rekerhoutpark is een druk park. Vlakbij is een middelbare school het Jan Arentszcollege dus er fietst veel jeugd langs, maar er zijn ook veel mensen die hun hond in het park uitlaten. De politie wil een dringende oproep doen aan iedereen die daar wel eens komt om na te denken of ze daar de afgelopen periode iets hebben opgemerkt dat mogelijk met de zaak te maken heeft.

Tijd
Het is nog niet bekend wanneer het lichaam van het kindje daar is neergelegd maar het vermoeden is dat het in de afgelopen twee weken moet zijn geweest. Het kindje lag enigszins verstopt maar was niet begraven.

Moeder
De politie wil ook een beroep doen op mensen in de omgeving van de moeder. Misschien vermoedt u iets, er moet ergens een vrouw zijn die hoogzwanger was en zonder duidelijke reden nu geen baby heeft. En uiteraard hopen we dat de moeder zichzelf meldt.

Vragen
- Wie was getuige van het achterlaten van de pasgeboren baby in Park Rekerhout in Alkmaar?
- Wie heeft er de afgelopen periode in het Rekerhoutpark iets opgemerkt dat mogelijk met de zaak te maken heeft?
- Wie heeft er een vermoeden wie de moeder is?

Reacties
- Politie Eenheid Amsterdam: 0800-6070 (gratis)
- Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

hvnl.nl, 11 december 2014: "Indrukwekkende stille tocht dode baby Alkmaar"

Zo’n tweehonderd mensen hebben donderdagavond meegelopen in indrukwekkende stille tocht voor de dode baby in Alkmaar. Het meisje werd op 3 december gevonden in het Rekerpark. Voorafgaand aan de tocht werd een dienst gehouden in de Blije Mare kerk. Ook is een monument onthuld voor het meisje. Het kindje heeft de naam Angel gekregen.