Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

10 november 1989, vondeling meisje, Hilversum

Limburgsch Dagblad, 11 november 1989

In Hilversum is gisterochtend vroeg een baby van twee dagen oud te vondeling gelegd. Enkele uren later meldde zich een ongeveer 40-jarige vrouw op de vindplaats, die omwonenden vertelde de moeder te zijn. Het meisje werd door buurtbewoners gevonden, het lag in een schoudertas. De gewaarschuwde politie bracht het kind direct naar het ziekenhuis. Het blijkt in goede gezondheid.

De Telegraaf, 11 november 1989

HILVERSUM, zaterdag Een 40-jarige vrouw is gistermorgen vroeg, vertwijfeld door spijt, in Hilversum haar pasgeboren baby gaan zoeken die zij enkele uren eerder te vondeling had gelegd. Omwonenden vertelde zij de moeder te zijn.

De baby werd door buurtbewoners in het centrum omstreeks acht uur gevonden. De gewaarschuwde politie bracht het woensdag geboren kind direct naar het ziekenhuis. Het blijkt in goede gezondheid.

Rond kwart voor elf zagen omwonenden een vrouw rondkijken op de vindplaats. Zij verklaarde tegenover de politie dat ze haar dochtertje te vondeling had gelegd uit schaamte voor het ongehuwd moederschap. De politie is ervan overtuigd dat de vrouw, die uit het Gooi afkomstig is, inderdaad de moeder is. (ANP)

Nederlands Dagblad, 11 november 1989

HILVERSUM (ANP) - In Hilversum is gisterochtend vroeg een meisje van twee dagen oud te vondeling gelegd. Enkele uren later meldde zich een ongeveer 40-jarige vrouw op de vindplaats, die omwonenden vertelde de moeder te zijn.

De baby werd door buurtbewoners in het centrum omstreeks acht uur gevonden, het lag in een schoudertas. De politie werd gewaarschuwd en die bracht het kind direct naar het ziekenhuis. Het blijkt in goede gezondheid. Volgens de politie moet het meisje woensdag geboren zijn.

Rond kwart voor elf zagen omwonenden een vrouw rondkijken op de vindplaats. Ze is volgens de politie afkomstig uit de omgeving van Het Gooi. Ze is meegenomen naar het politiebureau. Ze verklaarde dat ze haar dochtertje te vondeling had gelegd uit schaamte voor het ongehuwd moederschap, aldus de politie. Die is ervan overtuigd dat de vrouw inderdaad de moeder is.

Leidse Courant, 11 november 1989: "Moeder haalt vondeling op"

HILVERSUM - In Hilversum heeft een moeder die haar kind te vondeling had gelegd, het een paar uur later weer opgehaald. De 40-jarige vrouw, volgens de politie afkomstig uit de omgeving van Het Gooi, werd meegenomen naar het politiebureau. Ze verklaarde dat zij haar twee dagen oude dochtertje te vondeling had gelegd uit schaamte voor het ongehuwd moederschap.