Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

11 april 2007, babylijkje, Amsterdam

Inleiding

Een voorbijganger ziet bij de hoek van de Buiksloterdijk en het Volewijkspark in het Noord-Hollandskanaal de plastic zak drijven tussen het zwerfvuil. Het NFI kon niet meer vastgestellen of het kind geleefd heeft na de geboorte.

nu.nl, 13 april 2007: "Babylijkje aangetroffen in kanaal Amsterdam "

AMSTERDAM - Een inwoner van Amsterdam heeft in het water van het Noord-Hollandskanaal aan de Buiksloterdijk in Amsterdam het lijkje van een baby aangetroffen. Dat gebeurde al woensdag, maar de politie maakte het vrijdag bekend.

Volgens de politie staat vast dat het om een voldragen kindje gaat, dat "al enige tijd" in het water moet hebben gelegen. De passant zag tussen het zwerfvuil in het water een plastic zak liggen en haalde die met een hark naar zich toe, waardoor de zak openscheurde en hij het lichaampje zag.

De politie is op zoek naar de moeder en naar getuigen of mensen die iets kunnen vertellen over de herkomst van het slachtoffertje. Ze voert ook een buurtonderzoek uit.

Trouw, 21 april 2007: "Dode baby anoniem begraven in Amsterdam"

amsterdam – Op begraafplaats Sint Barbara in Amsterdam-West is vrijdagmorgen de dode baby die een passant vorige week in het Noordhollandsch Kanaal aantrof, in anonimiteit begraven. Het babylijkje werd op 11 april aangetroffen in het water aan de Buiksloterdijk in Amsterdam-Noord. Het betrof een voldragen kindje dat volgens de politie al enige tijd in het water moet hebben gelegen. De passant zag tussen het zwerfvuil in het water een plastic zak liggen en haalde die met een hark naar zich toe, waardoor de zak openscheurde en hij het lichaampje zag. De politie heeft de moeder van het kindje nog niet achterhaald.