Vondeling leggen

home-vondeling

Babydoding

home-neonaticide

Zusmoederschap

home-zusmoederschap

Illegale opneming

home-opneming

(Acute) hulp nodig? Klik hier voor belangrijke adressen en telefoonnummers >>>

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

11 maart 2010, vondeling Daniël, Hoorn

 

De Telegraaf, 12 maart 2010: "Baby te vondeling gelegd bij Hoornse huisartsenpraktijk"

HOORN - Bij een huisartsenpost in Hoorn is aan het eind van de middag een pasgeboren baby te vondeling gelegd. Het kind lag, gewikkeld in een slaapzakje, in een doos. Volgens de huisarts die het jongetje aantrof, is het kind hoogstwaarschijnlijk niet ouder dan een dag. De pasgeborene voelde vrij koud aan, maar verkeerde verder in blakende gezondheid en is voor de zekerheid in het ziekenhuis onderzocht. Over de ouders van de vondeling is nog niets bekend. Mensen die meer weten over het kind of over de moeder, wordt dan ook uiteraard verzocht zich bij de politie te melden.

 

WebRegio.tv, 12 maart 2010

 

De Telegraaf, 15 maart 2010: "Burgemeester Hoorn schrijft vondeling in"

HOORN - Burgemeester Onno van Veldhuizen van Hoorn heeft maandag de vondeling die donderdag op straat werd aangetroffen in zijn gemeente, bij de burgerlijke stand ingeschreven. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Het jongetje werd vorige week in goede gezondheid bij een huisartsenpost in Hoorn gevonden en heeft als roepnaam Daniël gekregen.

De gemeente houdt de volledige voor- en achternaam van Daniël geheim in verband met zijn privacy. Zijn naam kan eventueel nog worden aangepast door zijn biologische ouders of toekomstige adoptieouders. De politie is vorige week een onderzoek gestart om de moeder te vinden. Van Veldhuizen zegt het als een grote verantwoordelijkheid te voelen het kindje een mooie, passende naam te geven. „In een persoonlijke brief aan hem voor later leg ik uit hoe ik tot zijn naam ben gekomen.”

 

De Telegraaf, 16 maart 2010: "Grote schrik na vondst baby"

Van een onzer verslaggevers
HOORN - De vondst van vondeling Daniël heeft een enorme impact in Hoorn. Stefanie Kalsbeek (19) en haar vriend Glen Pierlo (27) troffen het onderkoelde ventje donderdagmiddag aan bij de huisartsenpraktijk en redden daarmee waarschijnlijk het leven van de achtergelaten baby. Het stel kwam rond half vijf bij de praktijk om de resultaten van het bloedonderzoek van Glen af te halen. „Naast de ingang van de huisartsenpraktijk lag een dekbed, waar Glen zachte huilgeluiden uit hoorde komen. Hij riep me, omdat hij het niet vertrouwde”, schrijft Stefanie op haar hyves-pagina. „Het klonk allemaal heel raar. Ik liet Glen de assistente halen en bleef zelf bij het jongetje.” Samen met de toegesnelde assistente trokken Glen en Stefanie het dekbed omhoog en zagen tot hun grote schrik de baby, gewikkeld in een fleece plaid, ineen kartonnen doos.

Razendsnel werd het jongetje door de aanwezige dokter onderzocht en werden de hulpdiensten gealarmeerd. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de vondeling slechts onderkoeld was, maar verder gelukkig in blakende gezondheid verkeerde. Vermoedelijk heeft de moeder de baby in de nacht van woensdag op donderdag bij de huisartsenpraktijk achtergelaten. Het Hoornse stel voelt zich erg betrokken bij de achtergelaten baby. „Het is zo’n mooi jongetje! Iedereen was dolblij dat hij nog in leven was”, gaat Stefanie verder. Ze kocht al een rammelaarknuffel en een mutsje voor hem. „We willen hem graag zo spoedig mogelijk opzoeken in het ziekenhuis. Hopelijk komt alles goed met hem en wordt de moeder snel gevonden.” Voorlopig ontfermt een pleeggezin zich echter over het jongetje. „Maar wij zouden ook graag voor het kindje willen zorgen. Hij is ook bij ons meer dan welkom!”

[Fotobijschrift] Op de Dubloen in Hoorn voor een huisartsenpraktijk werd donderdagavond een pasgeboren jongetje in een kartonnen doos en een slaapzak aangetroffen. Op de Dubloen in Hoorn voor een huisartsenpraktijk werd donderdagavond een pasgeboren jongetje in een kartonnen doos en een slaapzak aangetroffen.