12 januari 2003, vondeling jongetje, Amsterdam

ANP, 12 januari 2003: "Vondeling in portiek van Amsterdamse woning"

In de Indische buurt in Amsterdam-Oost is zondagavond een vondeling gevonden in een portiek van een woning. Het gaat om een jongetje van naar schatting 1 jaar oud, zo heeft de politie bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder troffen bewoners het kindje rond 21.00 uur aan in een kinderzitje. Het jongetje ziet er op het eerste oog goed verzorgd uit. Er zijn geen aanwijzingen bij hem gevonden. De baby is voorlopig ondergebracht op een opvangadres via de jeugd- en zedenpolitie.

NRC, 13 januari 2003: "Vondeling in Amsterdam"

In de Indische buurt in Amsterdam-Oost is gisteravond een vondeling gevonden in een portiek van een woning. Het gaat om een jongetje van naar schatting 1 jaar oud. Volgens de politie troffen bewoners het kindje rond negen uur 's avonds aan in een kinderzitje. Het jongetje ziet er op het eerste oog goed verzorgd uit. Hij is voorlopig ondergebracht op een opvangadres.

Reformatorisch Dagblad, 14 januari 2003: "Moeder Amsterdamse vondeling meldt zich"

AMSTERDAM - De moeder van het vondelingetje dat zondagavond werd gevonden in een portiek in de Indische buurt in Amsterdam, heeft zich gistermiddag bij de politie gemeld. De 20-jarige Amsterdamse kan bewijzen dat zij inderdaad de moeder is. Over haar motieven om het kind achter te laten, is volgens een politiewoordvoerder nog niets bekend. Bewoners troffen het jongetje van ongeveer 1 jaar oud aan in de portiek van hun woning. Het lag in een kinderzitje en zag er verzorgd uit. De baby is voorlopig ondergebracht bij een opvangadres.

ad.nl, 25 februari 2006: "Vondeling in grote boodschappentas"

[...] Januari: Bewoners van de Indische Buurt in Amsterdam vinden in een portiek een kind van een jaar oud in een kinderzitje. De 20-jarige moeder meldt zich twee dagen later. [...]