Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

13 oktober 1986, babylijkje meisje, Castricum

Het Vrije Volk, 16 oktober 1986: "Babylijkje in vuilniszak"

(Van een onzer verslaggevers)
CASTRICUM — Wandelaars hebben afgelopen maandag langs de Zeeweg tussen Castricum en Bakkum aan Zee het in een plastic vuilniszak gewikkelde lijkje van een pasgeboren baby gevonden. De politie van Castricum maakte dit in het belang van het onderzoek pas woensdag bekend. Het betreft een meisje dat omstreeks 6 oktober is overleden. Bij sectie zijn geen sporen van uiterlijk geweld aangetroffen en evenmin aangeboren afwijkingen die een natuurlijke dood hadden kunnen veroorzaken. De politie van Castricum gaat er daarom van uit dat het kind is gestorven door onthouding van voedsel en verzorging of door verstikking in de met plakband dichtgebonden vuilniszak.

De Telegraaf, 16 oktober 1986: "Wandelaars stuiten op babylijkje"

Van een onzer verslaggevers CASTRICUM, donderdag. Wandelaars hebben afgelopen maandag langs de Zeeweg tussen Castricum en Bakkum een babylijkje in een met plakband dichtgebonden plastic vuilniszak gevonden. In belang van het onderzoek, dat tot nu toe echter nog niets opleverde, heeft de politie de lugubere vondst gisteren pas bekendgemaakt. Het meisje dat een blanke huidskleur heeft, moet maandag 6 oktober zijn overleden. Toen het stierf, moet het enkele uren oud zijn geweest. Het onderzoek leverde geen sporen van geweld op en óók geen aangeboren afwijkingen, waaraan de baby zou zijn overleden.

Babylijkje gevonden bij Castricum, 17 oktober 1986

CASTRICUM (ANP) - Wandelaars hebben langs de Zeeweg tussen Castricum en Bakkum aan zee het in een plastic vuilniszak gewikkelde lijkje van een pasgeboren baby gevonden. Het betreft een meisje dat omstreeks 6 oktober is overleden. Bij sectie zijn geen sporen van uiterlijk geweld aangetroffen en evenmin aangeboren afwijkingen die een natuurlijke dood hadden kunnen veroorzaken. De politie van Castricum gaat er daarom vanuit dat het kind is gestorven door onthouding van voedsel en verzorging of door verstikking in de met plakband dichtgebonden vuilniszak.

De Telegraaf, 22 oktober 1986

Van een onzer verslaggevers CASTRICUM, woensdag. De rijkspolitie van Castricum heeft nog steeds geen spoor in het onderzoek rond het babylijkje, dat vorige week maandag in Castricum langs de Zeeweg is gevonden. Adjudant H. Tiesenga: „Wij hebben alle tips nagetrokken, maar niets leverde wat op. Vorige week maandag werd het lijkje van een pasgeboren meisje door wandelaars gevonden. Het was verpakt in een met plakband dichtgemaakte plastic vuilniszak. Vorige week is het stoffelijke overschot begraven. De politie had een stille hoop dat iemand zou komen kijken die als verdachte kon worden aangemerkt, maar dat was niet het geval.