Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

19 november 1987, vondeling jongetje, Aalten/Bocholt (Duitsland)

De Telegraaf, 24 november 1987

AALTEN, dinsdag Van de pasgeboren baby, die afgelopen donderdag bij de Nederlands-Duitse grensovergang in Aalten te vondeling werd gelegd, is nog niet bekend of hij van Nederlandse of Duitse afkomst is.

De vondeling, een jongetje, werd donderdag bij een bushalte in Aalten in een tas door een voorbijganger ontdekt. De baby, die in goede gezondheid is, verblijft momenteel in een ziekenhuis in Bocholt. Zowel de Duitse als de Nederlandse politie zijn ingelicht. Vanavond wordt op de Duitse televisie de tas getoond en de kledingstukken waarin de baby was gewikkeld.

Het wordt, gezien de vindplaats en de kleding, niet uitgesloten dat de moeder van Nederlandse afkomst is. Volgens de politie heeft de moeder het kind in paniek achtergelaten. De navelstreng was niet vakkundig afgebonden.

Leidse Courant, 24 november 1987: "Geen spoor van afkomst vondeling"

AALTEN - De afkomst van de baby die eind vorige week ter vondeling werd gelegd bij de Duits-Nederlandse grensovergang in Aalten is nog steeds onbekend. Onderzoek van zowel de Duitse als de Nederlandse politie heeft nog niets opgeleverd. De baby, een jongetje, werd in een tas bij een bushalte gevonden. het wordt niet uitgesloten dat de moeder van de vondeling van Nederlandse afkomst is. Volgens d epolitie is de baby, die is opgenomen in een ziekenhuis in Bocholt, in paniek achtergelaten.

De Telegraaf, 25 november 1987: "Tientallen mensen willen gevonden baby adopteren"

AALTEN/BOCHOLT, woensdag Bij de politie in het Westduitse Bocholt zijn gisteren tientallen telefoontjes binnen gekomen van mensen die de vorige week gevonden baby willen adopteren. Het jongetje werd even over de grens bij Aalten aangetroffen. Zowel de Westduitse als Nederlandse politie zijn inmiddels met een grootscheeps onderzoek begonnen. De politie sluit de mogelijkheid niet uit dat de vondeling uit Nederland komt.

De één week oude vondeling maakt het volgens artsen in het St. Agnes Hospital in Bocholt uitstekend. De politie van de Westduitse grensplaats heeft slechts een 'stille getuige' gevonden als aanknopingspunt, namelijk een zelfgebreide trui.