Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

januari 1950, vondeling, Groningen

De Tijd, 25 januari 1950: "Kindje op straat gelegd"

De Groningse politie heeft vannacht te Deventer een 29-jarige vrouw gearresteerd, die te Groningen haar baby op straat te vondeling had gelegd en daarna gevlucht was. Zij is naar Groningen overgebracht. Goede mensen hadden zich intussen over de kleine ontfermd.

Nieuwsblad van het Noorden, 25 januari 1950: "Groninger vrouw legde baby te vondeling - Ontaarde moeder te Deventer gearresteerd"
Utrechts Nieuwsblad, 25 januari 1950: "Baby te vondeling gelegd"

De Groninger politie heeft vannacht te Deventer een 29-jarige vrouw, v. H., gearresteerd, die te Groningen haar baby op straat te vondeling had gelegd en daarna gevlucht was. De daderes is naar Groningen overgebracht. De baby was intussen in goede handen geraakt.

De Telegraaf, 26 januari 1950: "Baby te vondeling gelegd"

DEVENTER — De Groningse politie heeft gisternacht te Deventer 'n 29-jarige vrouw gearresteerd, die te Groningen haar baby op straat te vondeling had gelegd en daarna gevlucht was. De daderes is naar Groningen overgebracht. De baby was intussen in goede handen geraakt.

Het Vrije Volk, 26 januari 1950: "Baby te vondeling gelegd"

Een tragisch bericht tot slot: In Deventer heeft de Groningse politie een 29-jarige vrouw aangehouden, die te Groningen haar baby op straat te vondeling had gelegd. Het kind was intussen gelukkig in goede handen geraakt.

Gereformeerd gezinsblad, 28 januari 1950: "Kort nieuws binnenland"

De Groningse politie heeft in de nacht van Dinsdag op Woensdag te Deventer de 29-jarige vrouw V. H. gearresteerd. De vrouw heeft te Groningen haar baby op straat te vondeling gelegd en is daarna gevlucht. De vrouw is naar Groningen overgebracht. De baby is intussen in goede handen gekomen.

Nieuwsblad van Friesland, 30 januari 1950

De Groningse politie heeft te Deventer een 29-jarige vrouw gearresteerd, die te Groningen haar baby op straat te vondeling had gelegd en daarna gevlucht was.