Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

15 oktober 1993, babylijkje jongetje, Kesteren

Nieuwsblad van het Noorden, 16 oktober 1993

KESTEREN - Voorbijgangers hebben gistermiddag in een sloot bij een camping in Kesteren (in de Betuwe) het lijkje van een pasgeboren baby gevonden.

Nederlands dagblad, 18 oktober 1993: "Lijkje pasgeboren baby gevonden"

KESTEREN — Voorbijgangers hebben vrijdagmiddag in een sloot bij een camping in Kesteren (in de Betuwe) het lijkje van een pasgeboren baby gevonden. Het jongetje was nog maar enkele dagen oud. Dat heeft een woordvoerder van de regiopolitie Gelderland-Zuid meegedeeld.

Limburgsch Dagblad, 19 oktober 1993: "Lijkje pasgeboren baby gevonden"

KESTEREN - De politie Gelderland-Zuid heeft in het weekeinde een jonge vrouw uit Kesteren aangehouden, die bekend heeft haar baby direct na de geboorte in een sloot in Kesteren te hebben achtergelaten. De baby, een jongetje, werd vrijdag gevonden door voorbijgangers. Het kindje is waarschijnlijk tijdens de geboorte gestikt door zuurstofgebrek, zo heeft sectie uitgewezen.

Nieuwsblad van het Noorden, 19 oktober 1993: "Vrouw bekent babymoord"

KESTEREN - De politie Gelderland-Zuid heeft in het weekeinde een jonge vrouw uit Kesteren aangehouden, die bekend heeft haar baby direct na de geboorte in een sloot in Kesteren te hebben achtergelaten. De baby,een jongetje, werd vrijdag gevonden door voorbijgangers. Het kindje is waarschijnlijk tijdens de geboorte gestikt door zuurstofgebrek, zo heeft sectie uitgewezen. De vrouw heeft haar zwangerschap verborgen gehouden en het kind helemaal alleen ter wereld gebracht.