Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

25 januari 1994, babylijkje jongetje, Den Bosch

Limburgsch dagblad, 26 januari 1994: "Babylijkje"

Twee werknemers van de Nederlandse Spoorwegen hebben gistermiddag in Den Bosch vlakbij een spoorwegviaduct over een afwateringskanaal het stoffelijk overschot van een baby gevonden. Het lijkje was verpakt in een plastic boodschappentas. Volgens een woordvoerder van de Bossche politie betreft het een blank jongetje, dat vermoedelijk net was geboren.

De Telegraaf, 26 januari 1994: "Tas met lijkje baby gevonden in Den Bosch"

DEN BOSCH, woensdag. Twee werknemers van de Nederlandse Spoorwegen hebben gistermiddag in Den Bosch vlakbij een spoorwegviaduct het stoffelijk overschot gevonden van een baby. Het naakte lijkje zat in een plastic tas. Volgens een woordvoerder van de politie betreft het een blank jongetje dat vermoedelijk net was geboren. De NS-ers vonden het stoffelijk overschot in de rietkraag van het kanaal. (ANP)

Leeuwarder courant, 26 januari 1994: "Babylijkje gevonden bij spoorwegviaduct"

DEN BOSCH (ANP) - Twee werknemers van de Nederlandse Spoorwegen hebben gistermiddag in Den Bosch vlakbij een spoorwegviaduct over een afwateringskanaal het stoffelijk overschot van een baby gevonden. Het lijkje was verpakt in een plastic boodschappentas. Volgens een woordvoerder van de Bossche politie gaat het om een blank jongetje, dat vermoedelijk net was geboren.

Nieuwsblad van het Noorden, 26 januari 1994: "NS-ers vinden babylijkje"

DEN BOSCH - Twee werknemers van de Nederlandse Spoorwegen hebben in Den Bosch vlakbij een spoorwegviaduct over een afwateringskanaal het stoffelijk overschot van een baby gevonden. Het lijkje was verpakt in een plastic boodschappentas. Volgens een woordvoerder van de Bossche politie betreft het een blank jongetje, dat vermoedelijk net was geboren. De NS-werknemers waren bezig met een inspectie. De plastic zak met het stoffelijk overschot lag in de rietkraag van het kanaal. Het babylijkje was niet gekleed. Vandaag wordt sectie verricht.