Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

1 april 1995, vondeling Amar (later: Abdel Karim Messaoudi), Rotterdam

Trouw, 3 april 1995: "Vondeling"

Een vrouw en een man hebben zaterdagavond vermoedelijk hun eigen zoontje te vondeling gelegd in een portiek van een flat in Rotterdam-Zuid. Het negen maanden oude kind verkeert in goede gezondheid. De Rotterdamse politie is op zoek naar de ouders. Bewoners zagen dat de vrouw in een taxi bij de flat stopte. Zij droeg samen met de taxichauffeur het kind naar binnen. Even later reden zij weer weg, zonder kind. Dat werd korte tijd later in een portiek gevonden. Naast de baby lag een sporttas met luiers en een zuigfles.

De Gelderlander, 3 april 1995: "Baby te vondeling gelegd in Rotterdam"

ROTTERDAM (ANP) - Een vrouw en een man hebben zaterdagavond vermoedelijk hun eigen zoontje te vondeling gelegd in een portiek van een flat in Rotterdam-Zuid. Het negen maanden oude kind verkeert in goede gezondheid. Bewoners zagen dat de vrouw in een taxi bij de flat stopte. Zij droeg samen met de taxichauffeur het kind naar binnen. Even later reden zij weer weg, zonder kind. Dat werd korte tijd later in een portiek gevonden. Naast de baby

Algemeen Dagblad, 3 april 1995: "Baby te vondeling gelegd"

Rotterdam - Zonder reiswiegje, zo op de deurmat voor een flatwoning in Rotterdam-Pendrecht, is zaterdag tegen middernacht een ongeveer negen maanden oude baby te vondeling gelegd.

Een voorbijgangster had gezien hoe een ongeveer 40-jarige taxichauffeur en een 30-jarige vrouw met het, vermoedelijk Turkse, jongetje het portaal van de flat aan de Oldegaarde binnen gingen. "Of zij de ouders zijn, weten we niet. De voorbijgangster is, toen ze waren weggereden, ook de flat binnen gegaan en vond het kind op de tweede verdieping, pal voor de eerste de beste woning', aldus inspecteur W. de Rooij van de Rotterdamse politie.

Naast het warm aangeklede ventje stond een sporttas met babykleding, luiers en een zuigfles. Baby en tas waren door de vrouw het gebouw ingedragen. De taxichauffeur, zo had de getuige gezien, liep met haar mee.

Onderzoek in het Zuiderziekenhuis heeft uitgewezen dat de baby gezond is. Het kind heet voorlopig Amar, een samenvoeging van de voornamen van de politieagenten die bij de vondst betrokken waren: Andre en Margret. Amar is met behulp van de Kinderbescherming in een pleeggezin ondergebracht.

De politie hoopt dat een buurtonderzoek iets aan het licht brengt over de taxichauffeur (kort grijs haar, geen bril en fors gebouwd) en de vrouw (zwart haar met pony, donkere sjaal en driekwart leren jasje). De taxicentrale kon geen inlichtingen geven.

Het Parool, 3 april 1995: "Baby te vondeling gelegd in portiek"

ROTTERDAM - Een vrouw en een man hebben zaterdagavond vermoedelijk hun eigen zoontje te vondeling gelegd in een portiek van een flat in Rotterdam-Zuid. Het negen maanden oude kind verkeert in goede gezondheid. De Rotterdamse politie is op zoek naar de ouders.

Bewoners zagen dat de vrouw in een taxi bij de flat stopte. Zij droeg samen met de taxichauffeur het kind naar binnen. Even later reden zij weer weg, zonder kind. Dat werd korte tijd later in een portiek gevonden. Naast de baby lag een sporttas met luiers en een zuigfles.

De Raad voor de Kinderbescherming heeft het jongetje inmiddels ondergebracht in een pleeggezin. Hij heet nu Amar, een samentrekking van de voornamen van de twee betrokken politiemensen. (ANP)

Amigoe, 3 april 1995: "Baby te vondeling"

Een vrouw en een man hebben zaterdagavond vermoedelijk hun eigen zoontje te vondeling gelegd in een portiek van een flat in Rotterdam-Zuid. Het negen maanden oude kind verkeert in goede gezondheid.

Bewoners zagen dat de vrouw in een taxi bij de flat stopte. Zij droeg samen met de taxichauffeur het kind naar binnen. Even later reden zij weer weg, zonder kind. Dat werd korte tijd later in een portiek gevonden. Naast de baby lag een sporttas met luiers en een zuigfles.

De Raad voor de Kinderbescherming heeft het jongetje inmiddels ondergebracht in een pleeggezin. Hij heet nu Amar, een samentrekking van de voornamen van de twee betrokken politiemensen.

Algemeen Dagblad, 4 april 1995: "Vondeling"

De in Rotterdam-Pendrecht te vondeling gelegde baby heet Abdel, is zeven maanden oud en is de zoon van een Marokkaanse moeder die waarschijnlijk zonder vaste woon- of verblijfplaats is. Gistermiddag meldde zich bij de politie een Marokkaanse vrouw die Abdel twee maanden heeft verzorgd. "De baby is bij mij gebracht omdat hij verwaarloosd werd. Vorige week zondag kwam de moeder hem plotseling ophalen', vertelde de pleegmoeder de politie. Volgens de Marokkaanse vrouw is de moeder 23 jaar oud. De recherche probeert in contact te komen met de moeder van Abdel. De baby is in de nacht van zaterdag op zondag gevonden in een flatgebouw aan de Oldegaarde. Het bijzonder warm aangeklede kind kreeg eerder de naam Amar naar de bij de vondst betrokken politiemensen Andre en Margret.

ANP, 5 april 1995: "Moeder Rotterdamse vondeling Abdel meldt zich bij politie"

De moeder van de zes maanden oude baby Abdel, die zaterdagavond te vondeling was gelegd in een galerijportiek aan de Oldegaarde in Rotterdam-Zuid, heeft zich woensdagochtend aangegeven bij de Rotterdamse politie. De 22-jarige Rotterdamse vrouw verklaarde zich aan het Bureau Slinge te hebben gemeld naar aanleiding van alle commotie die over de vobdeling was ontstaan. Dat heeft een politiewoordvoerder woensdagavond bekendgemaakt.

Volgens de politie maakte de vrouw een opgeluchte indruk. De moeder zal nog uitgebreid worden verhoord. De woordvoerder veronderstelt een drama achter de zaak. De baby is van Marokkaanse afkomst. De taxichauffeur die de moeder zaterdagavond behulpzaam was bij het wegbrengen van het kind, is buiten verdenking gesteld. Volgens de politie heeft hij tegoedertrouw gehandeld.

De Gelderlander, 5 april 1995: "Identiteit vondeling Rotterdam vastgesteld"

VONDELING - De Rotterdamse politie heeft de identiteit vastgesteld van de baby die zaterdagavond te vondeling werd gelegd in een flat. Het gaat om een zeven maanden oud jongetje, genaamd Abdel. Maandagavond meldde een vrouw zich bij de politie. Zij vertelde twee maanden lang voor Abdel te hebben gezorgd. Op zondag 26 maart kwam de moeder haar kind ophalen. Zij heeft hem daarna vermoedelijk te vondeling gelegd.

Algemeen Dagblad, 6 april 1995: "Identiteit vondeling Rotterdam vastgesteld"

Rotterdam - Een 22-jarige Rotterdamse vrouw heeft zich gisteren bij de politie gemeld als de moeder van de zes maanden oude baby Abdel. De baby werd zaterdagavond te vondeling gelegd in een portiek van een galerijwoning aan de Oldegaarde in Rotterdam. De moeder zei dat zij het te vondeling leggen van haar baby niet langer verborgen wilde houden, na alle publiciteit en commotie die is ontstaan.

Eindhovens Dagblad, 6 april 1995: "moeder vondeling meldt zich bij de politie"

ROTTERDAM (ANP) - De moeder van de zes maanden oude baby Abdel, die zaterdagavond te vondeling was gelegd in een galerijportiek in Rotterdam, heeft zich gisteren aangegeven bij de politie. De 22-jarige Rotterdamse verklaarde zich te hebben gemeld naar aanleiding van de commotie die over de vondeling was ontstaan. Volgens de politie maakte de vrouw een opgeluchte indruk. De taxichauffeur die de moeder zaterdagavond behulpzaam was bij het wegbrengen van het kind, is buiten verdenking gesteld. Volgens de politie heeft hij te goeder trouw gehandeld.

voornamelijk.nl, 25 januari 2014

Abdel Karim Messaoudi says:
25-1-2014 at 7:11

Hallo, Ik ben Abdel, te vondeling gelegd in 1995 alleen naar mijn weten was ik in Rotterdam gevonden, enig idee iemand waar ik meer informatie kan vinden over hoe het allemaal gegaan is? ik ben geboren 22-09-1994, abdel messaoudi, roepnaam is Karim. met vriendelijke groet, Karim Messaoudi.