Skip to main content

9 juli 2003, vondeling Youri, Amsterdam

nu.nl, 9 juli 2003: "Opnieuw vondeling in Amsterdam"

AMSTERDAM - Voor de tweede keer in ruim een week tijd is in Amsterdam een vondeling aangetroffen. Woensdagmiddag werd een kind aangetroffen bij een flatgebouw aan de Molenwijk in Amsterdam-Noord. Het zou gaan om een jongetje. De politie bevestigde de vondst van het kind, maar wilde verder geen mededelingen doen "in het belang van het onderzoek". [...]

politie.nl, 23 oktober 2012: "Youri Vondeling"

Op 9 juli 2003 is op de deurmat van een galerij van een flat in de Molenwijk in Amsterdam een baby (Youri) gevonden. Youri lag in een vuilniszak in een celstofdekentje. Het is een negroide jongetje met zwart kroeshaar en donkere ogen. Hij heeft twee mongolenvlekken, een op zijn onderrug en een op zijn linkerbovenbeentje. Dit komt veel voor bij mensen van Aziatische, Indische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse afkomst.

Een ieder die informatie heeft over deze vermissing wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Het gratis nummer van de Opsporingstiplijn is 0800-6070. Mailen kan ook naar info@lbvp.info.

vermist.nl: "(moeder van) VONDELING YOURIE"

Op woensdagmiddag 9 juli is op een galerij op de negende verdieping van de flat Grondzeiler in de wijk Molenwijk, Amsterdam-Noord een vondeling aangetroffen. Het donkere jongetje zat nog onder het bloed en was op een deurmat achtergelaten. Hij verkeert in goede gezondheid en heeft voorlopig de naam Yourie gekregen. Vondeling: enkele uren oude ongewassen jongensbaby, zwart haar, getinte huidskleur, navelstreng nog aan buikje. Hij was gewikkeld in een wit molton dekentje en lag in een grijze vuilniszak.