Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

22 april 2012, babylijkje Sterre van de Laarakker, Liempde

Omroep Brabant, 22 april 2012

Zoom in NL, 23 april 2012

Omroep Brabant, 23 april 2012

AVRO Opsporing Verzocht, 25 april 2012

Omroep Brabant, 27 april 2012

Omroep Brabant, 11 mei 2012: "Politie opent website gevonden babymeisje Liempde, Sterre van de Laarakker"

LIEMPDE - De politie heeft vrijdag een website geopend over het onderzoek in de zaak van het babymeisje dat zondag 22 april dood werd gevonden in een vuilniszak in Liempde. Op de website sterre2012.nl informeert de politie iedereen over het verloop en de resultaten van het onderzoek.

Ook stelt het onderzoeksteam op de site specifieke vragen die meer duidelijkheid moeten geven over wat het meisje in haar korte leven is overkomen. Op de site staan verder opsporingsberichten in verschillende talen zoals Pools, Arabisch en Turks, luchtfoto's van de vindplaats en er is een openbaar gastenboek.

Sterre van de Laarakker
Wie de ouders van het meisje zijn, is nog altijd niet bekend. Donderdag gaf de burgemeester van Boxtel haar daarom de naam Sterre van de Laarakker. De achternaam verwijst naar de Laarakkerweg, waar ze is gevonden.

De voornaam Sterre verwijst naar de opvallend heldere sterren die aan de hemel stonden toen de eerste agenten ter plaatse kwamen na de vondst van het meisje. Ook wordt in het condoleanceregister door veel mensen met Sterre of sterretje naar het meisje verwezen. Onder deze naam wordt zij ingeschreven bij de gemeente Boxtel en zal zij binnenkort worden begraven.

De begrafenis kan pas plaatsvinden wanneer de officier van justitie als leider van het onderzoek hier toestemming voor geeft. Volgens een woordvoerder van de gemeente Boxtel kan iedereen hierbij aanwezig zijn.

Twintig rechercheurs
Nog steeds werken er twintig rechercheurs aan de zaak. Zij zijn met name op zoek naar de moeder van het meisje. Na sectie op het lichaampje van Sterre is vast komen te staan dat ze kort geleefd moet hebben voordat zij overleed.

Inmiddels zijn ruim vijftig tips binnen gekomen en zijn tientallen getuigen gehoord. Ook verspreidde de politie onder meer 12.000 flyers.

Bureau Brabant
Maandag wordt in het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant aandacht besteed aan de zaak. Dit geldt ook voor het programma Opsporing Verzocht op dinsdag.