Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

26 maart 1978, babylijkje, Wehl

Leeuwarder Courant, 3 april 1978: "Lijkje van baby gevonden"

WEHL - In Wehl, nabij Doetinchem, is het ontzielde lichaampje ontdekt van een pasgeboren baby. Het lijkje was in plastic verpakt en werd door een landbouwer onder een heggestruik gevonden. De baby, die nog aan de navelstreng was verbonden, is een natuurlijke dood gestorven, aldus constateerde anatoom-patholoog dr. J. Zeldenrust na de sectie."

Nieuwsblad van het Noorden, 3 april 1978: "Pasgeboren, dode baby in plastic verpakt gevonden"

In het Gelderse Wehl is een in plastic verpakte dode babij gevonden. Het pas geboren kind werd onder een heg door een landbouwer gevonden. De baby, nog verbonden aan de navelstreng, is volgens de anatoompatholoog dr. J. Zeldenrust een natuurlijke dood gestorven. De vondst werd al een week geleden gedaan, maar in het belang van het onderzoek is pas vandaag daarvan door de politie mededeling gedaan.

Het Vrije Volk, 4 april 1978: "Vondelingetje overleden"

ARNHEM - Op eerste paasdag is in de Weemstraat in Wehl een babylijkje gevonden. Volgens de politie, die de vondst pas gisteren meldde, is het kind levend te vondeling gelegd in een deken en een plasticzak. Sectie heeft uitgewezen dat het ter plaatse moet zijn overleden.