Skip to main content

Vondelingen en babylijkjes in Nederland

28 mei 1987, babylijkje jongetje, Deventer

De Telegraaf, 29 mei 1987

DEVENTER, vrijdag. In de Douwelerkolk in Deventer hebben spelende kinderen gistermiddag in ondiep water het lijk van een pasgeboren jongetje gevonden. Het bevond zich in een plastic zak die was verzwaard met stenen. Volgens het onderzoek van de schouwarts heeft het babylijk enkele dagen in het water gelegen. Het is nog niet duidelijk of het om een blank of anders gekleurd kind gaat. (ANP)

Het Vrije Volk, 29 mei 1987: "Pasgeboren baby vermoord gevonden"

DEVENTER — In de Douwelerkolk in Deventer hebben spelende kinderen gistermidda 1 in ondiep water het lijk van een pasgeboren jongetje gevonden. Het zat in een plastic zak die was verzwaard met stenen. Uit onderzoek van de patholoog blijkt dat het babylijkje al enkele dagen in het water lag. Het kind leefde waarschijnlijk toen het in het water werd gegooid. Over de afkomst is verder nog niets bekend.

Nederlands Dagblad, 27 juni 1987: "Politie staakt onderzoek naar moord op baby"

DEVENTER (ANP) - De politie van Deventer heeft het onderzoek gestaakt naar de achtergrond van de moord op het pas geboren jongetje dat op Hemelvaartsdag in Deventer dood in ondiep water werd gevonden. Dit heeft de politie woensdag bekend gemaakt.