Skip to main content

Lijst van vondelingen en babylijkjes in Nederland

7 maart 1984, vondeling jongetje, Amsterdam

Limburgsch Dagblad, 10 maart 1984: "Vondeling"

Een jongetje van een paar weken oud is woensdagmiddag gevonden in een tas op een tramhalte bij het hoofdbureau van politie in Amsterdam. Een passerende man vond de kleine. De tas waarin de baby lag, bevatte tevens spuiten, die ook door drugsverslaafden worden gebruikt. Een onderzoek heeft aan het licht gebracht dat de moeder een Duitse is en verslaafd.

Nederlands Dagblad, 10 maart 1984: "Vondeling bij tramhalte in Amsterdam"

AMSTERDAM (ANP) - Een jongetje van een paar weken oud is gevonden in een tas op een tramhalte bij het hoofdbureau van politie in Amsterdam. De man, die het kind vond, heeft het afgegeven op het hoofdbureau. Dit heeft een woordvoerder van de politie gisteren meegedeeld.

In de tas waarin het kind lag, zaten spuiten die ook door verslaafden worden gebruikt. Een onderzoek van de politie heeft aan het licht gebracht dat de moeder een Duitse en waarschijnlijk verslaafd is.

Het kind is overgebracht naar een ziekenhuis in de hoofdstad. Het verkeert volgens de politie in goede gezondheid. Met het Duitse consulaat zal worden overlegd of de kinderbescherming wordt ingeschakeld, aldus de politie.