Skip to main content

Lijst van vondelingen en babylijkjes in Nederland

2 maart 1980, babylijkje jongetje, Rotterdam

Het vrije Volk, 3 maart 1980: "Babylijkje in Schie gevonden"

ROTTERDAM - In het water van de Delfshavense Schie, bij het Aelbrechtsplein, is gisterochtend het lijkje gevonden van een pasgeboren baby. Volgens sectie heeft het jongetje geleefd en heeft het enige dagen in het water gelegen. Het lijkje werd gevonden door een man die zijn hond uit liet. Het jongetje lag naakt in het water. Ook in de omgeving zijn geen kleertjes gevonden. De politie vermoedt, dat het kind kort na de geboorte in het water is gegooid en dat er dus sprake is van een misdrijf.

Leeuwarder Courant, 3 maart 1980: "Baby verdronken: politie vermoedt misdrijf"

ROTTERDAM - In het water van de Delfshavense Schie in Rotterdam is gisteren het lijkje van een pasgeboren baby opgehaald. Sectie heeft uitgewezen dat de baby, een jongetje, moet hebben geleefd. De politie vermoedt dat het kind kort na de geboorte in het water is gegooid en verdronken, en dat er dus sprake is van een misdrijf.

De Telegraaf, 3 maart 1980

[...] In het water van de Delfshavense Schie ln Rotterdam ls zondagmorgen het lijkje van een pasgeboren baby gevonden. Volgens de politie heeft sectie Inmiddels uitgewezen dat het kindje nog heeft geleefd voordat het in het water is gegooid.