Skip to main content

Lijst van vondelingen en babylijkjes in Nederland

april 1981, babylijkje meisje, Bronkhorst

Het Vrije Volk, 28 april 1981: "Lijkje gevonden"

ZUTPHEN — Een landbouwer heeft in de IJssel bij Bronkhorst het lijkje gevonden van een pasgeboren baby. Het lijkje heeft volgens de politie enkele weken in de rivier gelegen.

Limburgsch dagblad, 28 april 1981: "Babylijkje aangespoeld"

BRONKHORST - Een landbouwer heeft het afgelopen weekeinde tussen twee kribben in de IJssel ter hoogte van Bronkhorst het lijkje gevonden van een pasgeboren baby. Het lichaampje heeft volgens de politie enkele weken in de rivier gelegen en is vermoedelijk door het zakkende water aangespoeld. Anatoom-patholoog dr. Zeldenrust heeft in opdracht van het openbaar ministerie in Zutphen sectie verricht. De uitslag daarvan is nog niet bekend. De rijkspolitie in Vorden wil nu met name antwoord op de vraag of de baby na de geboorte heeft geleefd. De mogelijkheid bestaat, dat het lichaampje al drijvende een lange weg heeft afgelegd en mogelijk uit Westduitsland afkomstig is.

De Telegraaf, 28 april 1981: "Politie spoort naar herkomst babylijkje"

Van onze speciale verslaggever VORDEN, dinsdag De rijkspolitie uit Vorden tracht de herkomst te bepalen van een pasgeboren baby, waarvan het stoffelijk overschot bij Bronkhorst In de Gelderse IJssel werd gevonden. De baby, een meisje, moet wekenlang in het water hebben gelegen. De reeds ingetreden ontbinding maakte het moeilijk vast te stellen, wanneer de baby, dood dan wel levend, in het water is geworpen. Dr. Zeldenrust verrichtte sectie in het ziekenhuis Het Spitaal te Warnsveld, waarbij geen sporen van geweld zijn ontdekt. Het kleine stoffelijk overschot werd door een landbouwer tussen twee kribben van de IJssel gesignaleerd, waar het door het zakkende water was aangespoeld. Adjudant Speuldijk acht het mogelijk dat de baby van Duitse afkomst is en door de hoge waterstand van de Rijn in de IJssel terecht is gekomen.

De Waarheid, 29 april 1981: "Babylijkje aangespoeld"

Een landbouwer heeft het afgelopen weekeinde tussen twee kribben in de IJssel ter hoogte van Bronkhorst het lijkje gevonden van een pasgeboren baby. Het lichaampje heeft volgens de politie enkele weken in de rivier gelegen en is vermoedelijk door het zakkende water aangespoeld. Patholoog-anatoom dr. Zeldenrust heeft maandag in opdracht van het openbaar ministerie in Zutphen sectie verricht. De uitslag daarvan is nog niet bekend. De rijkspolitie in Vorden wil nu met name antwoord op de vraag of de baby na de geboorte heeft geleefd. De mogelijkheid bestaat, dat het lichaampje al drijvende een lange weg heeft afgelegd en mogelijk uit West-Duitsland afkomstig is.