Skip to main content

Lijst van vondelingen en babylijkjes in Nederland

1 september 1963, babylijkje meisje, Obbicht

Voor krant, klik hier

Voor krant, klik hier

De Telegraaf, 5 september 1963: "Mysterie rond lijkje van baby"

Van onze correspondent, OBBICHT, woensdag
IN HET LIMBURGSE plaatsje Obbicht zoekt de politie nog steeds intensief naar aanwijzingen, die ertoe zouden kunnen leiden, dat de herkomst van het een dezer dagen op de gemeentelijke vuilnisstortplaats gevonden lichaampje van een pasgeboren meisje kan worden vastgesteld. Het mysterie is nog groter geworden, doordat vast is komen te staan, dat het lichaampje, nadat het op de vuilnisbelt was terechtgekomen, weer is weggehaald en er 24 uur later weer is gedeponeerd.

KINDEREN
Het lichaampje werd ontdekt door 3 kinderen van de familie Savelkoul uit Obbicht. Zij vonden een kartonnen doos met een touw er omheen, waarin het babylichaampje geheel ongekleed bleek te liggen. Zij haalden het uit de doos, maar lieten het op de vuilnisbelt liggen.

ONDERZOEK
Eerst 's avonds laat vernamen de ouders iets over de ontdekking van hun kinderen en zij waarschuwden onmiddellijk de politie. De dag erna werd de vuilnisbelt centimeter voor centimeter onderzocht, maar het resultaat was nihil. Doordat wel een plastic-armpje van een pop werd gevonden, werd men gesterkt in de overtuiging, dat fantasie de kinderen parten had gespeeld. De volgende dag ging een oudere broer van de drie kinderen, de 23-jarige Huub Savelkoul, echter nog eens kijken op de stortplaats en direct zag hij toen boven op de nauwkeurig doorzochte vuilnisbelt het lichaampje liggen. Hieruit heeft de politie geconcludeerd. dat het, voordat men met zoeken begon, moet zijn weggehaald en nadat het zoeken werd gestaakt weer neergelegd.