Skip to main content

Lijst van vondelingen en babylijkjes in Nederland

26 januari 2016, twee babylijkjes, Heerhugowaard

Politie.nl, 8 februari 2016: "Babylichaampjes aangetroffen in woning"

Heerhugowaard - In een woning aan de Zuidwijkring zijn op dinsdag 26 januari twee stoffelijke overschotten gevonden van baby’s. De vermoedelijke moeder van de baby’s pleegde op donderdag 21 januari zelfmoord in een GGZ-instelling waar zij verbleef. Enkele dagen later werden in haar kamer brieven aangetroffen waarin zij schreef over kindjes die zij gekregen had en om het leven zou hebben gebracht.

De politie startte een onderzoek in haar woning in Heerhugowaard en trof daar de twee babylichaampjes aan. De politie ziet op dit moment geen link met de zaak rond de overleden baby’s die in 2014 en 2015 in Alkmaar en Heerhugowaard werden gevonden. Het onderzoek in de woning in Heerhugowaard is vorige week afgerond. Omdat de verdachte is overleden is het onderzoek beperkt. De politie vraagt media om terughoudendheid omwille van de familie, die niet alleen een naaste hebben verloren maar ook dit nieuws moeten verwerken.

Nu.nl, 8 februari 2016: "Twee dode baby's gevonden in Heerhugowaard"

De politie heeft vorige maand in woning in Heerhugowaard twee dode baby's gevonden. De vermoedelijke moeder van de twee kindjes pleegde in januari zelfmoord in een GGZ-instelling waar zij verbleef. In haar kamer werden brieven gevonden waarin zij schreef over de baby's die zij gekregen had en om het leven zou hebben gebracht. De politie ging daarom naar haar woning in Heerhugowaard en trof daar de twee babylichaampjes aan. Het is niet duidelijk wanneer de baby's zijn geboren. Volgens RTV Noord-Holland doet het NFI hier wel onderzoek naar, maar is het lastig te achterhalen bij zulke jonge kinderen. Ook het geslacht van de baby's is niet bekend. Volgens de politie is er geen verband met de zaak rond de overleden baby’s die in 2014 en 2015 in Alkmaar en Heerhugowaard werden gevonden. Het onderzoek in de woning in Heerhugowaard is vorige week afgerond. Omdat de verdachte is overleden is het onderzoek beperkt.